Artikel

Julia Norinder, författare & HR-profil

De nya tiderna, ledarskapet och behovet av ett högre syfte

Många organisationer vill leda utifrån värderingar. Men alla lever inte som de lär och värderingarna riskerar att bli floskler som få bryr sig om. I boken Värderingsbaserat ledarskap: Mening, tillit och transformation ger Julia Norinder verktyg för hur man går från tomma ord till att leva som man lär. – Det finns en enorm potential... Läs mer »
Jörgen Svedberg - VD Ugglangruppen

Ledningsgruppens funktion förändras i grunden

Att förändring blivit ett modeord i många branscher, och både påverkar ledarskapet och medarbetarskapet, är inget nytt. Enligt Jörgen Svedberg är det kombinationen av den digitala transformationen och ökade krav på delaktighet som är de främsta drivkrafterna till förändring. – Tidigare var inte omvärldsinformation eller konkurrentinformation lika lättillgängligt som idag. Nu finns det några Google-klick... Läs mer »
Satsade på jämställdhet – nu är Castellum bäst i klassen

Satsade på jämställdhet – nu är Castellum bäst i klassen

När Castellums vd Henrik Saxborn blev intervjuad i januari talade han om att jämställdhet inte sker av sig själv, utan att det kräver ett medvetet arbete, kunskap och vilja för att kunna uppnå. Samma vecka hade en ny jämställdhetsundersökning av European Women on Boards presenterats, där de största europeiska bolagen jämförts. Castellum rankades då som... Läs mer »
Psykologen som rekryterar med forskarglasögonen på

Psykologen som rekryterar med forskarglasögonen på

Mitt i IT-boomen hade Malin precis skrivit klart sin doktorsavhandling i psykologi och när hon skulle börja arbeta utanför den akademiska världen blev det inom just rekrytering. Det var spännande frågor att arbeta med, men Malin – som såg på rekrytering genom sina forskarglasögon – blev chockad över bristen på evidens i processerna. Därför började... Läs mer »