Artikel

AI hotar rekryteraryrket

I kölvattnet av den alltjämt pågående digitaliseringen, ser vi hur vissa jobb försvinner medan andra tillkommer. Vi är vittnen till ett teknikskifte med dramatiska konsekvenser där automatisering av arbetsuppgifter både kan reducera kostnader och minimera risken för den mänskliga faktorn. Det är inte svårt att se varför AI tar över jobb efter jobb i vitt... Läs mer »

Gigekonomin förändrar arbetsmarknaden

Vad är det då som driver detta fenomen? Att digitalisering skördar offer och sår möjligheter i sina spår förvånar inte längre någon. Den digitala utvecklingen driver fram en förändrad spelplan där vi redan sett exempel på hur vissa jobb försvinner, medan andra tillkommer. Även om antalet jobb kanske inte kommer förändras markant, så ändrar jobben... Läs mer »
TNS Sifo | Brightmill

Svenska HR-chefer självkritiska när det gäller chefsförsörjning

I dagens transparenta och digitaliserade värld har det blivit allt mer komplext att attrahera och behålla de bästa medarbetarna. Employer Branding, att vårda sitt arbetsgivarvarumärke samt att utveckla och engagera sina medarbetare, så kallad Talent Management, är ett måste för ett företags eller organisations attraktionskraft. Men det krävs mer än så. – Rekryteringsprocessen kan vara... Läs mer »