Interim kvalitetschef

Söker du en interim kvalitetschef? Vi har närmre 10 års erfarenhet av att rekrytera interimschefer till olika tillverknings- och processindustrier.

Gör en förfrågan

Hur ser marknaden ut för interima kvalitetschefer?

 
Infografik interim kvalitetschef

Vi har koll på vårt nätverk med kvalitetschefer runt om i Sverige, och vet till och med när de är tillgängliga för nya uppdrag. Kontakta oss så hjälper vi er att hitta exakt den profil ni söker!

Gör en förfrågan

Eva Persson - Chefsrekryterare

Eva Persson

Chefsrekryterare | 070-812 91 90

Eva har mer än 20 års ledarerfarenhet inom flertalet branscher som finans, försäkring, reseindustrin och tillverkande industri och har även en bakgrund som chefsrekryterare.

Patrik - Interim kvalitetschef

“Synliggör bristerna och kvantifiera dem”

Han har jobbat inom den tillverkande industrin i över 20 år och har titlar som teknisk chef, VD, kvalitetschef och fabrikschef i ryggsäcken. När han av en tillfällighet hoppade på rollen som interim för 1,5 år sen fick han fokusera på ett antal företag inom en och samma koncern, och det är ingen tvekan om att kvalitet genomsyrar allt i Patriks arbete.

Han beskriver sig själv som indirekt försiktig, och kanske är det i rollen som extern revisor han lärt sig vikten av att analysera risker. För Patrik finns det två regler han aldrig ruckar på när det kommer till att effektivt hantera förbättringsmöjligheter:

– Det första är att synliggöra bristerna. När du gjort det, se till att kvantifiera dem.

Patrik menar att det är viktigt att sätta “pengar” på bristerna, så att medarbetare och ledning kan förhålla sig till dem. Om du har brister som ingen kan relatera till, då är det ingen som vill lägga energi på det. Det är ett gemensamt åtagande för hela organisationen, förklarar han.

Som en del i arbetet med att göra slutkunden nöjd understryker Patrik vikten av kontinuerlig uppföljning:

– Det går inte att göra uppföljningar på halvårs- eller årsbasis. Det behöver ske hela tiden. Man måste ha en närhet till felen som uppstår, för att kunna hantera det som eventuellt brister. Dessutom är det viktigt att uppföljningen efterfrågas av övriga i organisationen, man gör det svårt för sig själv annars, fortsätter Patrik.

Varför är det viktigt att inspirera och påverka verksamhetens alla medarbetare, gällande kvalitetsarbetet?

– Alla ska vara med och bidra för att organisationen ska få nöjda kunder. Som medarbetare behöver man förstå hur man bidrar till kundnöjdhet, oavsett om du arbetar med montering eller ekonomi. Alla måste förstå sitt bidrag! Mycket av det handlar om gott ledarskap! Liksom att se till att premiera medarbetare då de gör goda insatser. Det är minst lika viktigt.

När det kommer till kundfokus, hur kan man som interim kvalitetschef säkerställa en tydlig gemensam målbild?

– Man måste vara överens om den gemensamma bilden, och lägga den tid som krävs för detta i början av uppdraget. Det är dock inte alltid glasklart, snarare finns det många uppdragsgivare som sitter långt uppe i kedjan, och som har sin bild av läget, men längre ner kanske detta inte kommunicerats på samma sätt. Återigen handlar det om att synliggöra problemen.