Interim produktchef

Söker du en interim produktchef? Vi har närmre 10 års erfarenhet av att tillsätta interimschefer inom marknad och produktledning.

Gör en förfrågan

Hur ser marknaden ut för interima produktchefer?

 
Infografik interim produktchef

Vi har koll på vårt nätverk med produktchefer runt om i Sverige, och vet till och med när de är tillgängliga för nya uppdrag. Kontakta oss så hjälper vi er att hitta exakt den profil ni söker!

Gör en förfrågan

Eva Persson - Chefsrekryterare

Eva Persson

Chefsrekryterare | 070-812 91 90

Eva har mer än 20 års ledarerfarenhet inom flertalet branscher som finans, försäkring, reseindustrin och tillverkande industri och har även en bakgrund som chefsrekryterare.

Juliette - Interim produktchef

“Man kan säga att jag är en kreativ problemlösare”

Med erfarenhet från forskarvärlden kom Juliette till Sverige i mitten av 90-talet. Som civilingenjör brinner hon för teknik, men som interim produktchef har hon märkt hur hennes tekniska intresse fått lämna plats för ett mer affärsmässigt tänk. “Det är otroligt viktigt med erfarenhet från försäljning, kommunikation och ekonomi eftersom det i mångt och mycket handlar om att förstå hur vi kan skapa värde för våra kunder”, förklarar hon.

I grunden är hon civilingenjör i materialteknik. Det blir kanske inte mer tekniskt än så. Att hon dessutom brinner för ledarskap, struktur och problemlösning gjorde att hon bestämde sig för att bli konsult inom produktledning. Ett beslut hon inte ångrar idag:

– I bolaget jag hamnade på behövdes någon som kunde få ordning på företagets produktportfölj, det var lite rörigt och jag tyckte att utmaningen lät kul. Ofta handlar rollen som interim om att lösa ett problem snabbt, vilka är de mest och minst lönsamma produkterna? Man måste också förstå marknaden och vilket behov våra potentiella kunder har.

Just kund- och affärsnyttan är något som Juliette bedyrar som viktigt i rollen som interim produktchef, det innebär att hon varit tvungen att fokusera mindre på det rent tekniska i rollen:

– Man måste förstå hur affärerna blir verklighet. Hur skapar vi värde för kunderna? Hur tjänar vi som företag pengar? Hur ser värdekedjan ut? Frågan man alltid måste ställa sig är hur vi kan göra våra kunder nöjda. Det är ju där allting börjar.

Juliette anser att själva rollen i sig inte nödvändigtvis bör ses som kreativ, snarare handlar rollen som interim produktchef om att få medarbetarna att lyckas och samarbeta.

Man är en funktion med många kontaktytor, man jobbar mot ledningen, mot leverantörerna, mot kunderna och mot de interna avdelningarna. Det är oftast på ditt bord problemen landar, men det är sällan du själv som kommer med de faktiska lösningarna. I min roll behöver jag snarare facilitera så att gruppen kommer fram till den bästa kreativa lösningen. Man skulle kunna kalla mig för en kreativ problemlösare, avslutar hon.