Konsultintervju

”Det är en ömsesidig vitamininjektion!”

Rickard Norelid

Interim IT-chef

Via Brightmill fick Rickard uppdraget som interim IT-chef för en enhet på ett börsnoterat tjänsteföretag. Han uppskattar rollen som interimschef. Inte bara för möjligheten att skapa värde genom erfarenheter, personliga egenskaper och kompetens, utan också för förmånen att ständigt utvidga sin komfortzon i mötet med nya branscher, företagskulturer och människor. Han strävar alltid efter att snabbt identifiera kulturella och normativa ramar för att hitta balansen mellan att ”utmana och följa” i förändringsarbetet.

Beskriv i korta ordalag din bakgrund och erfarenhet

Med en utbildningsbakgrund inom IT, HR, Ekonomi och förändringsledning har jag skapat möjligheten att röra mig fritt mellan branscher och organisatoriska utmaningar. Yrkeslivets röda tråd har hela tiden varit att leda branschoberoende förändring med flertalet roller som verksamhetsledande linjechef, interim IT-chef, entreprenör och managementkonsult på CV:t.

Hur ser du till att upprätthålla och utveckla din kompetens?

Jag söker medvetet uppdrag i branscher och hos kunder där jag kan utvecklas och utmanas. Miljön och människorna i uppdragen lär mig mer än jag skulle kunna läsa mig till. För att inte bli alldeles insnöad och distanslös till mitt yrkesliv ser jag till att fylla mitt privatliv med allt annat än arbete. Att ge hjärnan en paus är en av de viktigaste pusselbitarna i min kompetensutveckling.

Vad har du för knep för att snabbt sätta dig in i situationen och börja leverera på kortast möjliga tid?

Med utgångspunkt i eventuella uppdragsbeskrivningar eller kundmöten läser jag först in mig på allt jag kan få tag i avseende uppdragsgivarens marknadsplats och verksamhet. Det kan vara årsredovisningen, googlade artiklar, hemsidan eller branschpress. Sedan ger mitt kontaktnät ofta en kompletterande bild av utmaningar och möjligheter samt företagsimage.

När jag väl är på plats begär jag ofta tid för ”inskolning”. Om jag har ett organisatoriskt och finansiellt verksamhetsansvar försöker jag alltid att ”gå ett varv i deras skor” för att lära mig vad jobbet i praktiken innebär. Dessutom är gemensamma luncher och fika ett klart underskattat verktyg för att snabbt bli en del av verksamheten.

Vad ser du som fördelarna med att arbeta som interimschef jämfört med att vara anställd?

Jag kommer alltid in i ett skede där det finns en tydlig utmaning eller problembild att ta tag i. Uppdragsgivaren har gjort ett medvetet val att ta in mig och därför finns det också en drivkraft som underlättar mitt jobb. Det är en ömsesidig vitamininjektion när man kommer in som interimschef! Jag kommer in med en portfölj av erfarenheter och ser saker med andra ögon. Varje nytt uppdrag innebär att man får ta del av nya kundunika utmaningar. Det utvecklar min förmåga att snabbt leverera och ta itu med nästa uppdrags syfte. Fördelen som egenföretagare är att jag dessutom har möjligheten att välja kund, bransch och utmaning, vilket jag ser som en lyx.

Vad anser du definierar en god uppdragsgivare?

Exempelvis att man har självdistans, är reflekterande och vågar. Det är viktigt att man vågar låta konsulten ta del av organisationens svagheter lika väl som dess styrkor. Uppdragsgivarens förståelse för vikten av att ge interimschefen en vardag som är så likt en anställds som möjligt. Det vill säga att man bjuder in till aktiviteter och dialog, imponerar också.

Dessutom är Brightmill en extremt professionell organisation. Kontaktpersonen där har klarat konststycket att bemöta både kundens och mina behov och önskemål under hela rekryteringsprocessen och samarbetet.

Fler konsultintervjuer

Konsultintervju

”För att uppnå resultat behöver man lyfta på alla stenar”

Läs hela intervjun

Konsultintervju

”Jag träffade över 50 personer på en halvtimmes intervju!”

Läs hela intervjun

Söker du en interimschef?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom 2 timmar (under kontorstid). Du kan också mejla oss på kontakt@brightmill.se eller ringa oss direkt på 010-10 10 150. Vi ser fram emot att höras!