Konsultintervju

”Att fokusera på det som man är bäst på och använda sina kunskaper och erfarenheter i olika miljöer är definitivt utvecklande”

Anders Olsson

Interimschef inom sälj & marknad

Med över 20 års internationell erfarenhet av ledande befattningar, tog Anders sitt första interimsuppdrag via Brightmill 2015 som interim exportchef på ett producerande bolag inom konsumentvaror. Efter att ha genomfört och förändrat var han på väg att lämna sitt uppdrag, men efter moget övervägande beslutade han sig för att stanna kvar hos kunden.

Beskriv ditt uppdrag lite kort – bakgrund, uppgift samt din roll.

Jag har arbetat internationellt i ledande befattningar i över 20 år. Det här uppdraget gick ut på att lösa affärsmässiga problem, föreslå en ny strategi för verksamheten med en organisation som speglade den planen och verkställa hela förändringen. I multinationella företag som jag har erfarenhet av sker den här typen av förändringsarbete kontinuerligt, så jag kände mig trygg och mogen att anta uppdraget.

I vilka roller anser du dig vara starkast och mest framgångsrik och varför?

I ledarskaps- och förändringsroller. Dels för att jag tycker om det, men självklart också för att jag har ganska mycket erfarenhet av det och inser nödvändigheten av förändringar.

Vilka sakkunskaper har du kunnat tillföra uppdragsgivaren?

Ledarskap, kunskap om internationell handel, god affärsmässighet och strategisk inriktning internationellt.

Berätta om något du gjort i uppdraget som du är särskilt stolt över.

Jag är glad över att jag lyckades vända en negativ trend, generera värde och skapa något positivt att bygga vidare på för framtiden. Vi lyckades också skapa bra lösningar för de individer som var involverade.

Vad ser du för fördelar med att arbeta som interimschef?

Att fokusera på det som är man är bäst på och använda sina kunskaper och erfarenheter i olika miljöer är definitivt utvecklande. Man vågar utmana ännu mer som konsult då man vet att man måste göra skillnad under en mycket begränsad tid. Då man är anställd inom en organisation är det lätt att ta hänsyn till bland annat intern politik. Det har man inte riktigt tiden till som konsult, vilket i vissa lägen känns befriande. Supporten, mentorskapet och hur professionellt allt hanterades med administration gjorde att tiden med Brightmill blev till en grymt positiv erfarenhet!

Fler konsultintervjuer

Konsultintervju

"Jag har jobbat både strategiskt mot ledningen och operativt mot kunder och leverantörer”

Läs hela intervjun

Konsultintervju

”Det blev det största boksläppet förlaget någonsin upplevt”

Läs hela intervjun

Söker du en interimschef?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom 4 timmar (helgfria vardagar). Du kan också mejla oss på [email protected] eller ringa oss direkt på 010-10 10 150. Vi ser fram emot att höras!