Konsultintervju

”Som interimschef arbetar man hela tiden i nya bolag, situationer, system och processer”

Andreas Johannesson

Interimschef inom ekonomi

Via Brightmill fick Andreas uppdraget som interim CFO på en internationell bolagsgrupp med huvudverksamhet inom fritid och nöje. För att snabbt komma in i en ny roll, ser han till att sätta sig in i uppdragsbeskrivningen, träffa anställda på tu man hand och snabbt börja jobba. Från företaget behövs en tydlig uppdragsbeskrivning och tillgängliga kollegor.

Vilka fördelar ser du med att arbeta som interimschef jämfört med att vara anställd?

Friheten! Men också omväxlingen som kommer av att man får arbeta med många olika bolag. Det är också väldigt roligt att få arbeta med förändring.

Beskriv vad det var som gjorde ditt interimsuppdrag så framgångsrikt.

Jag lyckades utnyttja kraften i teamet på ett bra sätt och skapade trygghet och möjligheter för dem att ta för sig och växa. På 5–6 månader kunde jag skapa ett team med bra dynamik, till stor del tack vare att många ville utvecklas och tyckte att det var roligt.

Vad har du för knep för att snabbt sätta dig in i situationen och börja leverera på kortast möjliga tid?

Det är viktigt att sätta sig in i rollen och förstå vem uppdragsgivaren är. Jag brukar sätta mig ner med de anställda och träffa dem på tu man hand. På så sätt får jag en inblick i vilka de är, var de befinner sig idag och vart de vill. För att sätta sig in i själva jobbet, handlar det egentligen bara om att jobba.

Hur ser du till att upprätthålla och utveckla din kompetens?

Som interimschef sätts man hela tiden in i nya bolag, situationer, system och processer. Det gör att man hela tiden utvecklas och inte fastnar i samma lösningar och svar. Vid sidan av arbetet ser jag till att gå utbildningar, läsa kurser och sådant.

Vad kan ett företag som tar in en interimschef göra för att underlätta att man snabbt kommer på plats och kan börja leverera resultat?

Ge en tydlig uppdragsbeskrivning och se till att folk är tillgängliga, så att man kan få det stöd som behövs.

 

Fler konsultintervjuer

Konsultintervju

”Brightmill kan tänka sig flera olika lösningar. De är flexibla och proffsiga!”

Läs hela intervjun

Konsultintervju

”Man måste våga ställa frågor”

Läs hela intervjun

Söker du en interimschef?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom 4 timmar (helgfria vardagar). Du kan också mejla oss på [email protected] eller ringa oss direkt på 010-10 10 150. Vi ser fram emot att höras!