Konsultintervju

”Det är ett väldigt tacksamt arbete”

Elisabeth Ernehag

Interimschef inom produktion & Supply Chain

Med lång erfarenhet från coachning av företag arbetar Elisabeth idag praktiskt med sina kunskaper och erfarenheter. I sitt uppdrag som interim nordisk HSEQ-direktör på ett börsnoterat producerande industribolag har hon inte bara gått från utbildning till att arbeta hands-on. Hon har också fått krav att bli till möjligheter och flera vägar att bli till en gemensam. Och hon rekommenderar alla att testa på arbetet som konsult.

Beskriv ditt uppdrag lite kort – bakgrund och uppgift samt din roll.

Jag har ett föräldravikariat för en person som är chef för hälsa, kvalitet, miljö och säkerhet. Min huvuduppgift är att se till att vi följer lagstiftningen som finns inom varje område och att vi lever upp till företagets egna policies. Dessa är i mångt och mycket strängare än själva lagstiftningen då det här är en farlig arbetsmiljö med riskfyllda leveranser. Jag är ansvarig för medarbetare som alla har specialistkompetens inom dessa områden, så mitt uppdrag är att stötta dem och dra de stora penseldragen för hur vi utvecklar avdelningen.

Vilka sakkunskaper har du kunnat tillföra uppdragsgivaren?

Jag har expertkunskap inom de fyra områdena. Det gör att jag kan göra en stor insats, göra hela organisationen medveten kring områdena och vara tydlig när det gäller lagstiftning och policy. Jag kan förklara affären och varför det ser ut som det gör.

Berätta om något som du har gjort i uppdraget som du är särskilt stolt över.

Jag är stolt över att jag har kunnat ge ledningsgruppen anledning att inte vara så bekymrade och kunna se på de krav som ställs som en möjlighet att utvecklas istället för något som stryper åt.

Kan du ge exempel på någon situation när du förutsett kommande problem och utvecklat förebyggande åtgärder?

Bland annat inom revision, kundrevision och certifiering. Jag har kunnat förebygga att alla springer åt olika håll samtidigt och sett till att vi istället arbetar strukturerat och tar itu med det viktigaste först.

Vad ser du som fördelarna med att arbeta som interimschef jämfört med att vara anställd?

Jag har undervisat och coachat företag i många år, så det har varit en otroligt spännande utmaning att få omsätta mina kunskaper i praktiken. Nu får jag gå in under en längre tid och använda mig av ännu fler erfarenheter. Jag rekommenderar verkligen att man testar på det här!

Jag har fått väldigt bra stöttning av Brightmill. De är tydliga, tillmötesgående och jag upplever en stor tillit, vilket är de tre viktigaste punkterna för att jag ska känna mig bekväm. 

Fler konsultintervjuer

Konsultintervju

”Hade vi inte gjort det hade det inte gått att fortsätta tillverka produkten”

Läs hela intervjun

Konsultintervju

”Jag blev uppringd angående uppdraget på en onsdag och på fredagen började jag.”

Läs hela intervjun

Söker du en interimschef?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom 4 timmar (helgfria vardagar). Du kan också mejla oss på [email protected] eller ringa oss direkt på 010-10 10 150. Vi ser fram emot att höras!