Konsultintervju

”Man skaffar sig en ökad kunskapsbas och erfarenhet som är guld värd i kommande uppdrag”

Joakim Andersson

Interimschef inom produktion & Supply Chain

Joakim trivs bäst i uppdrag där han får driva förändringar kopplade till människor och teknik. I sitt senaste uppdrag som interim platschef på ett mellanstort producerande bolag inom konsumentvaror, har han bland annat skapat driv och engagemang hos medarbetarna att fortsätta utveckla och tro på det man gör. Och det bästa med att arbeta som interimschef anser han är de olika människorna, företagen och alla de erfarenheter man får.

Beskriv ditt uppdrag lite kort – bakgrund och uppgift samt din roll.

Jag är platschef och arbetar främst med att utveckla arbetsstrukturer och skapa rätt förutsättningar för att öka produktivitet och lönsamhet.

I vilka roller anser du dig vara starkast och mest framgångsrik? Varför?

Som platschef, teknisk chef, produktionschef och underhållschef. Att driva förändringar kopplade till människor och teknik är min styrka. Jag är bra på det tekniska och affärsmässiga, på att få individer att gemensamt jobba mot uppsatta mål och på att göra arbetet i organisationen lite roligare, effektivare och säkrare för var dag.

Vilka sakkunskaper har du kunnat tillföra uppdragsgivaren?

Jag har en väldigt bred teknisk kunskap, en hög ekonomisk och affärsmässig förståelse och en förmåga att se verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv. Dessutom är jag kreativ och resultatinriktad, och jag kan snabbt analysera och hitta nya möjligheter. Jag har också lätt för att prata detaljer och teknik med en typ av person samt om processer och ekonomi med en annan. Jag kan passa in i olika roller på olika nivåer i företag.

Berätta om något som du har gjort i uppdraget som du är särskilt stolt över.

Jag har skapat driv och engagemang att utveckla och fortsätta tro på det man gör, och jag har fått medarbetarna att tänka i nya banor och på så sätt få aha-upplevelser. Många små saker som införs gör sammantaget mycket i slutändan.

Vad ser du som fördelarna med att arbeta som interimschef jämfört mot att vara anställd?

Det är spännande att träffa nya människor och möta olika företag. Man skaffar sig en ökad kunskapsbas och erfarenhet som är guld värd i kommande uppdrag. Dessutom växer man som individ.

Fler konsultintervjuer

Konsultintervju

”Hade vi inte gjort det hade det inte gått att fortsätta tillverka produkten”

Läs hela intervjun

Konsultintervju

”Jag blev uppringd angående uppdraget på en onsdag och på fredagen började jag.”

Läs hela intervjun

Söker du en interimschef?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom 4 timmar (helgfria vardagar). Du kan också mejla oss på [email protected] eller ringa oss direkt på 010-10 10 150. Vi ser fram emot att höras!