Konsultintervju

”Som interimschef möter jag nya människor, uppgifter och affärsmöjligheter i varje uppdrag”

Lill-Anita Sönnerbo

Interimschef inom kundservice, kommunikation, sälj & marknad

Lill-Anita trivs med att arbeta i olika roller och branscher – att få göra vågade och viktiga förändringar och snabbt komma in på djupet i företagsproblem är utvecklande och spännande. Det kräver mod, passion och att du är trygg som ledare. Via Brightmill fick hon uppdrag som interim marknadsavdelningschef på ett internationellt börsbolag inom konsumentvaror.

I vilka roller anser du dig vara starkast och mest framgångsrik? Varför?
Jag går oftast in som ledarexpert och coach. Jag är starkast i chefsroller på kommunikationsenheter, marknadsenheter och kundservice samt i uppdrag som kräver ett tydligt och modernt ledarskap. Och där mål, människor och affärsfokus har tappats bort.

Mina främsta talanger är min energi, mitt mod, min tydlighet och min förmåga att få människor att använda sin fulla potential. Jag vet att bra personalfokus skapar tillväxt och lönsamhet för kunden. Inget uppdrag är omöjligt om det sker med hjärta och tydlighet.

Vilka sakkunskaper har du kunnat tillföra uppdragsgivaren?

Definitivt ett coachande förhållningssätt, målfokus, intervjuteknik, konflikthantering och kundservice. Jag har även bidragit till en bättre företagskultur, välfungerande ledningsgrupper och bättre samarbete internt.

Berätta om något som du har gjort i uppdraget som du är särskilt stolt över.

Jag har lyckats kombinera mina ledaregenskaper med att vara professionell coach i svåra personalärenden. Jag har fått människor tillbaka från sjukskrivningar, förbättrat ledarskapet och skapat en konfliktfri och sundare företagskultur.

Beskriv vad det var som gjorde ditt interimsuppdrag så framgångsrikt.

Med mod, tydlighet och undersökande frågor har jag bidragit till att lösa konflikter och missnöje i arbetsgrupper. Genom förtroende och resultat så blev mitt uppdrag väldigt långt och kunden mycket nöjd. Särskilt glada var de över att jag såg till att rätt kompetens hamnade på rätt plats i organisationen och att jag bidrog till ökad leverans och en öppnare företagskultur.

Vad ser du som fördelarna med att arbeta som interimschef jämfört med att vara anställd?

Jag får se olika branscher, leda olika team och arbeta strategiskt. Det är lättare att hålla en professionell distans till individer och företagskulturer. Som interimschef och ledarexpert har jag ett tydligt mandat – ett förtroende som tillsammans med hårt jobb ger goda resultat.

Ser man det ur ett företagsperspektiv så får kunden en ledare med lång erfarenhet från olika branscher, problemlösningar och kulturer. Företaget får också en person som ”går på max” hela tiden, som behåller lugnet och levererar.

Fler konsultintervjuer

Konsultintervju

"Jag har jobbat både strategiskt mot ledningen och operativt mot kunder och leverantörer”

Läs hela intervjun

Konsultintervju

”Det blev det största boksläppet förlaget någonsin upplevt”

Läs hela intervjun

Söker du en interimschef?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom 4 timmar (helgfria vardagar). Du kan också mejla oss på [email protected] eller ringa oss direkt på 010-10 10 150. Vi ser fram emot att höras!