Konsultintervju

"Jag har jobbat både strategiskt mot ledningen och operativt mot kunder och leverantörer”

Magnus von Reymond

Interimschef inom sälj & marknad

Magnus arbetar bäst i roller där han har en bra dialog med uppdragsgivaren om förväntningar och de resultat han väntas leverera. Då finns bäst förutsättningar att snabbt tillföra värde. Han brukar snabbt komma in i gemenskapen och trivs bäst i uppdrag där han får interagera med arbetskollegor, kunder och andra intressenter. Genom Brightmill har han arbetat som interim produktchef och inköpare på ett mellanstort bolag inom bygghandel – ett uppdrag präglat av både strategiskt och operativt arbete.

Hur väljer du dina uppdrag?

Det handlar om att matcha min kompetens med uppdraget jag får. Det är alltid nya produkter, system och människor i nya uppdrag, men det lär man sig väldig fort.

I vilka roller anser du dig vara starkast och mest framgångsrik? Varför?

I de roller där jag har tydliga målsättningar. Då har jag bäst förutsättningar att påverka och leverera ett bra resultat. Ofta ändras förutsättningarna för min roll, med snabba puckar och nya ansvarsområden.

Beskriv ditt uppdrag lite kort – bakgrund och uppgift samt din roll.

I det här uppdraget har jag jobbat som varumärkesansvarig och inköpare för tre kategorier. Det har passat mig väldigt bra. Uppdragsgivaren behövde någon med bred erfarenhet från affärsutveckling som kunde få fart på försäljning och lönsamheten. Jag har haft nära kontakt med säljarna, skrivit avtal med nya internationella leverantörer och tagit det hela vägen till lansering och marknad.

Vilka sakkunskaper har du kunnat tillföra uppdragsgivaren?

Dels de strategiska delarna med att ta fram affärscase och affärsplaner, men också det operativa i att säkerställa att vi får effektivitet hela vägen. Jag har jobbat mycket mot ledningen och varit med och påverkat hela vägen till slutkunden.

Berätta om något som du har gjort i uppdraget som du är särskilt stolt över.

Jag har lanserat och skrivit avtal med två stora leverantörer inom kategorin. Försäljningen och lönsamheten har ökat över målsättningarna och de positiva förändringarna är långsiktiga. Det är jag väldigt stolt över!

Fler konsultintervjuer

Konsultintervju

”Det blev det största boksläppet förlaget någonsin upplevt”

Läs hela intervjun

Konsultintervju

”Jag behöver inte vara rädd för att klampa i klaveret”

Läs hela intervjun

Söker du en interimschef?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom 4 timmar (helgfria vardagar). Du kan också mejla oss på [email protected] eller ringa oss direkt på 010-10 10 150. Vi ser fram emot att höras!