Konsultintervju

”Brightmill kan tänka sig flera olika lösningar. De är flexibla och proffsiga!”

Mats Carlsson

Interimschef inom ekonomi

Via Brightmill fick Mats uppdraget som interim senior Financial Controller på ett internationellt bolag. Att arbeta som interimschef kan vara lite av ett vågspel, men det är ett vågspel som ger gedigen kunskap, spännande uppdrag och en flexibilitet som underlättar i både arbetslivet och privatlivet, berättar Mats.

Beskriv i korta ordalag din bakgrund och erfarenhet

Jag har jobbat med ekonomi och redovisning på ledande positioner sedan 1999 i både små och stora bolag som varit mitt i förändringsprocesser, som har växt mycket eller på annat sätt gått igenom en fas där saker ändras. Jag har arbetat i många olika branscher – bland annat oljebranschen, klädbranschen, tv-branschen och IT, så jag är ganska bred.

Hur ser du till att upprätthålla och utveckla din kompetens?

Genom att hela tiden jobba och göra det på olika ställen. Jag tror att det är viktigt att man jobbar på både små och stora företag, då det innebär helt olika processer och sätt att jobba på. Att dessutom vara på olika ställen som konsult gör att man står på tå lite grann. Kommer man till ett nytt ställe måste man vara på hugget. Och när man har arbetat som konsult ett tag kan man tillämpa sina kunskaper oavsett företag och snabbt komma in i nya verksamheter.

Vad kan ett företag som tar in en interimschef göra för att underlätta att man snabbt kommer på plats och kan börja leverera resultat?

Först och främst behöver man ha tänkt till kring vad det är för resurs man behöver och kommunicera och förbereda internt. Det är viktigt att man som företag tar sig tid att hitta en person som man känner funkar i organisationen, både kompetensmässigt och socialt.

Det är också viktigt att man avsätter tid och tillsätter resurser så att man som konsult får en bra introduktion. Även om man har lång erfarenhet behöver man få en bra processbeskrivning av verksamheten, det gör att man kommer in i uppdraget och blir självgående snabbare.

Vad ser du som fördelarna med att arbeta som interimschef jämfört med att vara anställd?

Man får arbeta på olika ställen och lära sig mycket. Efter att ha arbetat i olika branscher ett tag kan det också innebära goda förmåner. Dessutom är det flexibelt och ger en viss frihet. På så sätt har det underlättat min privata situation.

Beskriv vad det var som gjorde ditt interimsuppdrag så framgångsrikt.

Jag har fått flera uppdrag via Brightmill. De har lyckats ta fram olika uppdrag som passat mig och min profil, oavsett om jag sökt uppdrag på heltid eller deltid. Brightmill kan tänka sig flera olika lösningar, de är flexibla och det passar mig. Och de är proffsiga.

Fler konsultintervjuer

Konsultintervju

”Som interimschef arbetar man hela tiden i nya bolag, situationer, system och processer”

Läs hela intervjun

Konsultintervju

”Man måste våga ställa frågor”

Läs hela intervjun

Söker du en interimschef?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom 4 timmar (helgfria vardagar). Du kan också mejla oss på [email protected] eller ringa oss direkt på 010-10 10 150. Vi ser fram emot att höras!