Konsultintervju

”Det blev det största boksläppet förlaget någonsin upplevt”

Peter Hafverkorn

Interimschef inom sälj & marknad

Peter arbetar som interim försäljningschef på ett internationellt mediabolag. Genom att skapa en struktur, en metodik och en plattform att stå på etablerade Peter och hans team nya arbetssätt. Arbetssätt som inte bara förbättrade hur man arbetade tillsammans med kunder och för konsumenter, utan som också bidrog till att en författare sålde fler böcker än någonsin tidigare.  

Beskriv ditt uppdrag lite kort – bakgrund och uppgift samt din roll.

Jag är säljchef och KAM under en pappaledighet. Med tiden har det även blivit mer affärsutveckling och jag har även fått leda projekt och coacha ledningsgruppen i att våga tänka nytt och göra nya saker.

I vilka roller anser du dig vara starkast och mest framgångsrik? Varför?

Jag är mest framgångsrik i säljledande roller och inom affärsutveckling. Dels för att jag är metodisk och strukturerad i mitt sätt att jobba, men också för att jag vågar tänka om och tänka nytt. Det gör att jag på ett bra sätt kan utveckla de affärer som finns.

Vilka sakkunskaper har du kunnat tillföra uppdragsgivaren?

En struktur och arbetsmetodik i säljarbetet, vilket har lett till att man nu jobbar mer mekaniskt med sälj och har en plattform att stå på. Det gör att man vet när, var och hur man ska arbeta med kunderna. Nu arbetar man även mer utifrån konsumenternas behov än vad man tidigare gjort.

Berätta om något som du har gjort i uppdraget som du är särskilt stolt över.

Under resans gång fick jag uppdraget att bli projektledare och släppa en författares nya bok. Med hjälp av mitt strukturerade arbetssätt och min förmåga att tänka nytt fick jag ihop alla intressenter. Jag kanaliserade all information till författare och agenter samt byggde upp en stomme kring hur allt på ett smidigt sätt ska gå till vad gäller uppföljning, möten och liknande. Allt detta innebar nya arbetssätt för organisationen.

Vad har du och ditt team uppnått hittills?

Boken blev väldigt lyckosam. Det blev det största boksläppet förlaget någonsin upplevt och författaren har aldrig tidigare sålt så bra av en bok, vilket var superkul! Vi har implementerat 80/20-regeln och flera säljverktyg, och på kort tid har vi även uppnått mer stabilitet och struktur. Det har varit en rolig förändringsresa!

Fler konsultintervjuer

Konsultintervju

"Jag har jobbat både strategiskt mot ledningen och operativt mot kunder och leverantörer”

Läs hela intervjun

Konsultintervju

”Jag behöver inte vara rädd för att klampa i klaveret”

Läs hela intervjun

Söker du en interimschef?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom 4 timmar (helgfria vardagar). Du kan också mejla oss på [email protected] eller ringa oss direkt på 010-10 10 150. Vi ser fram emot att höras!