Konsultintervju

”Varje uppdrag har sina specifika frågor och problem att lösa”

Ted Emanuelsson

Interimschef inom ekonomi

Som interim redovisningschef på en mellanstor kommun gick Ted in för att täcka ett fyra månader långt gap mellan tidigare och ny chef. Ett uppdrag som bland annat innebar personalfrågor, utveckling av rutiner och tertialbokslut – som dessutom blev förlängt. Det bästa med konsultuppdrag som detta anser han är friheten, variationen och svängrummet man får.

Vad har du och ditt team uppnått hittills?

Jag gick in som interimschef under cirka fyra månader mellan den tidigare chefen och den nya som skulle rekryteras. Utöver att det fanns personalproblem och viktiga rutiner som var eftersatta, skulle det förberedas och genomföras ett tertialbokslut. Arbetet har fungerat fint. Tertialbokslutet har genomförts bra och vi har också börjat arbetet med eftersatta rutiner och personalproblemen. Och mitt uppdrag har förlängts ytterligare tre månader.

Har du någon gång varit på väg att misslyckas? Hur hanterade du situationen?

Varje uppdrag har sina specifika frågor och problem att lösa. Därför gäller det att först identifiera vad som är viktigast, vad som måste prioriteras och vilka problem som finns som kan hindra att man uppnår sina uppgifter. Svårigheterna har varit av varierande karaktär och tar olika tid att lösa. Det som är svårast och oftast tar längst tid är att lösa konflikter och personalproblem.

Vilka fördelar ser du med att arbeta som interimschef jämfört med att vara anställd?

Fördelarna är bland annat variationen mellan olika företag, arbetsuppgifter, frågeställningar och problem. Det är en stor frihet, och som interimskonsult har man större svängrum att ta svåra och obekväma beslut. Dessutom börjar och slutar du med ett ”städat” skrivbord. Man avslutar och går vidare efter ett uppdrag och bär inte problemen med sig vidare.

Vad har du för knep för att snabbt sätta dig in i situationen och börja leverera på kortast möjliga tid?

Det är olika beroende på om det är ett utredningsuppdrag eller chefsuppdrag. Det är viktigt att identifiera prioriterade arbetsuppgifter och problem. Det är inte alltid tydligt i uppdragsbeskrivningen utan brukar utkristalliseras efter hand. Vid ett chefsuppdrag är det även viktigt att snabbt lära känna medarbetarna och deras arbetsuppgifter.

Vad anser du definierar en god uppdragsgivare?

Tydlighet! Att man är tydlig i vad man vill ha och ger konsulten förtroende och uppbackning.

Fler konsultintervjuer

Konsultintervju

”Som interimschef arbetar man hela tiden i nya bolag, situationer, system och processer”

Läs hela intervjun

Konsultintervju

”Brightmill kan tänka sig flera olika lösningar. De är flexibla och proffsiga!”

Läs hela intervjun

Söker du en interimschef?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom 4 timmar (helgfria vardagar). Du kan också mejla oss på [email protected] eller ringa oss direkt på 010-10 10 150. Vi ser fram emot att höras!