Hem

>

Tjänster

>

Interim VD

Trustpilot TrustScore

Trustpilot

Betyg 

4,8

 av 5  |  

259

 omdömen

Interim VD

Träffsäker rekrytering för varje behov

Brett nätverk av VD:ar över hela Sverige

Årets interimsföretag 2023/2024

Alltid hög kvalitet och snabba processer

Gör en förfrågan

Vi kontaktar dig inom 2 timmar (kontorstid)

Behov av en interim VD?

Med fokus på snabbhet och kvalitet hittar vi er interims-VD oavsett behov och tidshorisont. Vi har, genom våra tillsättningar, sett många exempel på vilka otroliga resultat rätt konsult i VD-rollen kan åstadkomma. En interim VD har ofta gedigen vana av ledande befattningar i liknande verksamheter. Med förmågan att arbeta såväl strategiskt och övergripande som att vara operativ och drivande i det löpande arbetet, kan en erfaren interims-VD vara den kompetensinjektion som krävs för att ta bolaget till nästa nivå. Med vår bredd av VD-kandidater från olika branscher känner vi oss trygga med att kunna matcha er kravprofil oavsett vilka utmaningar ni står inför.

Vi jobbar med såväl stora som små kunder. I de flesta branscher.

Nynas
Samsung Electronics
Vattenfall
Swedish Match
Academedia
Swep International

Fokus på kundens behov

En interim VD ska i normalfallet kunna arbeta strategiskt och se till helheten, men samtidigt kunna ta fullt operativt ansvar och göra det som krävs för att driva verksamheten framåt. Kravprofilen för en VD skiljer sig mycket åt mellan olika företag och branscher. Därför är en viktig framgångsfaktor i vårt arbete att förstå behovsbilden på djupet. Det gör vi genom tät dialog med kunden från det att vi får uppdraget.

Våra chefsrekryterare har, tack vare lång erfarenhet och många tillsatta uppdrag, en god förståelse för vad som krävs i olika situationer. Därför kan vi förvandla kundernas önskemål till tydliga attraktiva kravprofiler och hitta rätt kandidat till varje uppdrag. Era behov är vårt fokus.

Rikstäckande konsultnätverk

Brightmill har ett omfattande nätverk av seniora interimschefer och specialister. Vår täckning av marknadens interimskonsulter är mycket god, både geografiskt och kompetensmässigt. Genom våra digitala metoder har vi en kontinuerlig dialog med våra kandidater. Vi håller oss löpande informerade om deras tillgänglighet för nya uppdrag. Det är särskilt viktigt vid interimstillsättningar eftersom behovet ofta är brådskande.

Vi vet att interimskandidater är noggranna när det kommer till att välja samarbetspartner. Därför är vi måna om att erbjuda våra kandidater de mest spännande uppdragen. På så sätt kan vi attrahera de vassaste kandidaterna. Våra kandidater är utvalda med omsorg och har kompetenser och erfarenheter som efterfrågas av våra kunder. Med rätt kandidater i vårt nätverk och väletablerade sökprocesser, har vi skapat förutsättningar för att kunna förse våra kunder med rätt konsult. Det vet vi att våra kunder uppskattar.

Varför Brightmill?

Traditionella rekryterare

Rekrytering inhouse

Konkurrenter

Brightmill

Specialister på interim

Sällan

Aldrig

Alltid

Alltid

Konsultnätverk

Aldrig

Aldrig

Ofta

Alltid

Maxat digitaliserade

Ibland

Sällan

Ibland

Alltid

Snabba processer

Sällan

Sällan

Alltid

Alltid

Professionella

Ofta

Ofta

Ofta

Alltid

Affärsorienterade rekryterare

Ibland

Ibland

Ibland

Alltid

Transparenta kundomdömen

Ibland

Sällan

Ibland

Alltid

Varför Brightmill?

Traditionella rekryterare

Rekrytering inhouse

Specialister på interim

Sällan

Aldrig

Konsultnätverk

Aldrig

Aldrig

Maxat digitaliserade

Ibland

Aldrig

Snabba processer

Sällan

Sällan

Profesionella

Ofta

Ofta

Affärsrådgivande rekryterare

Ibland

Sällan

Transparenta kundomdömen

Ibland

Sällan

Konkurrenter

Brightmill

Specialister på interim

Alltid

Alltid

Konsultnätverk

Ofta

Alltid

Maxat digitaliserade

Ibland

Alltid

Snabba processer

Alltid

Alltid

Profesionella

Ofta

Alltid

Affärsrådgivande rekryterare

Ibland

Alltid

Transparenta kundomdömen

Ibland

Alltid

Brightmills löfte till dig som kund

Vår målsättning är att addera värde hos våra kunder genom att hitta rätt kompetens i varje uppdrag vi förmedlar! Därför ska ni ha höga förväntningar när ni anlitar Brightmill. Hos oss får ni en senior motpart med väletablerade arbetsprocesser och rutiner för kommunikation och uppföljning. Våra arbetssätt är moderna och effektiva och vårt gedigna kvalitetsarbete gör att vi vet vad våra kunder behöver och vill ha.

Vi specialiserade på interim. Med över tio års erfarenhet, är vi en av Sveriges ledande interimsbyråer. Vi kan vår marknad. Vårt främsta fokus är att hjälpa er att snabbt och effektivt få rätt profil för att möta era behov.

Trustpilot TrustScore

Trustpilot

Betyg 

4,8

 av 5  |  

259

 omdömen

Omdömen om Brightmill

Trustpilot 5-star-rating

Verifierat

Snabb och smidig process. Vi fick bra kandidater och blev nöjda med den vi valde.

Fredrik Franke, Peas Industries

Verifierat

Otroligt hjälpsamma och trevliga!

Madeleine Tybert Kothe, Rosti

Vår arbetsprocess

En övergripande behovsanalys görs redan vid den första kontakten. Tack vare lång erfarenhet och erfarna chefsrekryterare kan vi snabbt skapa förståelse för hur behovsbilden ser ut och ge råd vid frågor eller funderingar.

Utifrån behovsanalysen skapar vi, gärna gemensamt med kunden i realtid, en kravprofil som definierar krav på kompetens och erfarenhet. Kravprofilen ligger sedan till grund för den fortsatta processen genom dialog med kandidater, kandidatpresentationer, referenstagning och uppföljning under interimsuppdraget.

I interimsrekrytering måste det gå fort. Hemligheten är att ha ett stort kandidatnätverk med aktuell information kring kandidaternas kompetens och tillgänglighet. Det har vi på Brightmill. För att hitta de bästa kandidaterna utgår vi alltid från vårt eget nätverk med noga utvalda kandidater över hela Sverige. Vi arbetar snabbt och effektivt tack vare vårt egenutvecklade systemstöd som gör oss pricksäkra och tidseffektiva.

För att urvalsprocessen ska genomföras på ett så effektivt sätt som möjligt använder vi vårt digitala profilverktyg när vi jämför kandidaternas kompetenser mot kravprofilen. Det gör att vi kan säkerställa objektivitet i urvalet och att kandidaterna som kontaktas har en relevant profil.

På Brightmill arbetar vi uteslutande med kompetensbaserad rekrytering. Ansvarig chefsrekryterare intervjuar kandidaterna och gör en överskådlig kandidatprofil som komplement till kandidatens CV. Brightmill presenterar de mest intressanta kandidaterna för kunden.

Kunden intervjuar utvalda kandidater och väljer sin slutkandidat.

Bakgrundskontroll görs på samtliga kandidater som vi presenterar. Referenstagning görs av Brightmill på slutkandidaten. Även den utgår från kravprofilen och kompletteras med en rad generiska frågor som sammanställs skriftligen i ett lättöverskådligt format.

Avtalstecknande sker digitalt med kund och sedan med konsult. Brightmill bistår även med hjälp vid uppstart och onboarding.

Skapa värde med en interimschef

Många förknippar interimsroller med uppdrag av förvaltande karaktär. Det stämmer delvis. Samtidigt vet vi att det är vanligt att interimsuppdrag ofta övergår från att vara förvaltande till att bli utvecklingsuppdrag. Kunderna passar på att nyttja den erfarenhet som interimschefen har att erbjuda. En interim VD kan under en övergångsperiod ta ett bolag till nästa nivå. Detta då man vid interimstillsättningar ofta hyr in en något överkvalificerad person som snabbt kan leverera resultat. Detsamma gäller andra interimschefer inom sina respektive områden.

Att anlita en interimschef är ett förnämligt sätt att skapa värde och skynda på utveckling för företaget. Man skapar förutsättningar för att titta på organisationen med ny blick vilket kan leda till både nya insikter och konstruktiva lösningar.

Gör en förfrågan

Behöver du hjälp att snabbt hitta rätt interimskonsult? Vi är specialister på interim management och har över tio år i branschen.

Ring oss på 010-10 10 150 eller gör en förfrågan här så kontaktar vi dig inom 2 timmar (under kontorstid). Alla uppgifter du lämnar till oss behandlas konfidentiellt.

Inquiry - SE

Vanliga frågor och svar om

Interim VD

Den vanligast anledningen är för att fylla en vakans. Det kan också handla om att man behöver stöd för ett specifikt projekt, i planerandet eller genomförandet av förändringsarbete eller systemförändringar. Ibland kan en interimschef tas in för att stötta en person som är ny i sin roll.

Vårt nätverk med interimskandidater spänner över hela Sverige. Eftersom vi har kunder över hela Sverige har vi arbetat målmedvetet under långt tid för att skapa en mycket god geografisk täckning av våra kandidater för att kunna möta våra kunders behov.

På Brightmill har vi inga fasta priser utan vi sätter pris i samråd med kandidaten utifrån uppdrag och kund. Vi försöker alltid konkurrensutsätta våra kandidater för att kunna presentera kostnadseffektiva lösningar för våra kunder.

Vi är vana vid att hantera konfidentiella uppdrag och har rutiner för hur vi kan arbeta framgångsrikt utan att namnge kunden. Vi har även rutiner för att skriva sekretessavtal när vi kommer till det skedet av processen – allt för att säkerställa den nivå av diskretion som önskas i varje enskilt uppdrag.

Vi brukar säga att vi kan ha en konsult på plats inom två veckor. Oftast kan vi presentera kandidater redan inom ett par dagar från uppdragsförfrågan. Vi skräddarsyr tidsplanen efter kundens behov.

Andra tjänster inom Företagsledning