Hem

>

Tjänster

>

Interim CIO / IT‑chef

Trustpilot TrustScore

Trustpilot

Betyg 

4,8

 av 5  |  

259

 omdömen

Interim CIO / IT‑chef

Träffsäker rekrytering för varje behov

Stort nätverk av IT-chefer över hela Sverige

Årets interimsföretag 2023/2024

Alltid hög kvalitet och snabba processer

Gör en förfrågan

Vi kontaktar dig inom 2 timmar (kontorstid)

Söker ni en interim CIO?

En interim CIO kan se möjligheter och utveckla verksamheter med hjälp av effektiva tekniska lösningar. Utifrån affären kan de ta fram IT-strategier och förbättra processer. Många uppdrag kräver erfarenhet av att digitalisera i komplexa miljöer och att driva omfattande förändringsarbeten. Det ställer krav på djupa teknikkunskaper i kombination med starka ledaregenskaper. På Brightmill har vi ett stort urval av affärsdrivna CIO:er och IT-chefer med djup förståelse för komplexiteten inom IT. Vi har även tillsatt många interimschefer inom IT.

Vi jobbar med såväl stora som små kunder. I de flesta branscher.

VR Sverige
Samsung Electronics
NKT HV Cables
Nynas
Academedia
Unilabs

Så hittar vi rätt konsult

För att kunna hitta rätt interimschef inom IT behöver vi, tidigt i processen, skapa en gemensam syn kring behov och krav. Det gör vi genom att tillsammans med kunden ta fram en kravprofil för det aktuella uppdraget. Vårt egenutvecklade profilverktyg hjälper oss att tydligt definiera och vikta kompetenser för rollen i fråga. På Brightmill har vi en rekryteringsprocess med ett antal obligatoriska moment. Vi har även ett omfattande systemstöd som är utarbetat för att stötta chefsrekryterarna och garantera kvalitet genom hela processen.

På Brightmill arbetar vi uppsökande med search som metod för att hitta lämpliga kandidater till våra uppdrag. Brightmills kundsamarbeten präglas av professionalism och snabbhet. Det är i alla fall dom omdömen vi får av våra kunder på Trustpilot när vi ber dom utvärdera hur samarbetet med Brightmill fungerat. Med mer än tio år i branschen kan vi vår interimsmarknad väl. Vi vågar lova att vi hittar den perfekta konsulten varje gång.

Kvalificerat kandidatnätverk

På Brightmill är vi stolta över det rikstäckande nätverk av seniora interimschefer som vi har byggt upp. Våra kandidater är utvalda för att deras kompetenser och erfarenheter väl matchar våra interimsuppdrag och vår geografiska täckning är mycket god. Utgångsläget vid interimstillsättningar är ofta att det behöver gå fort.

Vi brukar säga att vi kan ha en konsult på plats ute hos kund redan inom två veckor. De första kandidaterna presenterar vi ofta redan inom 48 timmar. Vårt kandidatnätverk är en viktig förklaring, särskilt som vi löpande håller oss informerade om deras tillgänglighet. Det gör att vi vet när dom kan vara aktuella för nya uppdrag eller när de sitter upptagna på annat håll. På så sätt blir vi effektiva i vårt urval kring vilka vi kontaktar. Det hjälper oss att hålla tempo och kvalitet.

Varför Brightmill?

Traditionella rekryterare

Rekrytering inhouse

Konkurrenter

Brightmill

Specialister på interim

Sällan

Aldrig

Alltid

Alltid

Konsultnätverk

Aldrig

Aldrig

Ofta

Alltid

Maxat digitaliserade

Ibland

Sällan

Ibland

Alltid

Snabba processer

Sällan

Sällan

Alltid

Alltid

Professionella

Ofta

Ofta

Ofta

Alltid

Affärsorienterade rekryterare

Ibland

Ibland

Ibland

Alltid

Transparenta kundomdömen

Ibland

Sällan

Ibland

Alltid

Varför Brightmill?

Traditionella rekryterare

Rekrytering inhouse

Specialister på interim

Sällan

Aldrig

Konsultnätverk

Aldrig

Aldrig

Maxat digitaliserade

Ibland

Aldrig

Snabba processer

Sällan

Sällan

Profesionella

Ofta

Ofta

Affärsrådgivande rekryterare

Ibland

Sällan

Transparenta kundomdömen

Ibland

Sällan

Konkurrenter

Brightmill

Specialister på interim

Alltid

Alltid

Konsultnätverk

Ofta

Alltid

Maxat digitaliserade

Ibland

Alltid

Snabba processer

Alltid

Alltid

Profesionella

Ofta

Alltid

Affärsrådgivande rekryterare

Ibland

Alltid

Transparenta kundomdömen

Ibland

Alltid

Vårt löfte till dig

Vårt fokus är att hjälpa dig att snabbt och effektivt hitta rätt interimskonsult för att möta era behov. När du anlitar Brightmill, så får du en rådgivande specialist med väletablerade arbetsprocesser och rutiner för kommunikation och uppföljning. Med över tio års erfarenhet, är vi en av Sveriges ledande interimsbyråer.

Vi kan den svenska interimsmarknaden på våra fem fingrar. Våra arbetssätt är moderna och effektiva och vårt gedigna kvalitetsarbete gör att vi vet vad våra kunder behöver och vill ha. Men vi nöjer oss inte med det. Vår ambition är att överträffa era förväntningar.

Trustpilot TrustScore

Trustpilot

Betyg 

4,8

 av 5  |  

259

 omdömen

Omdömen om Brightmill

Trustpilot 5-star-rating

Verifierat

Snabb och kompetent dialog med Brightmill. Vi fick flera intressanta kandidater presenterade och lyckades lösa våra behov av interimschef på ett mycket bra sätt.

Annika Zettermarck, Axfood IT

Verifierat

Mkt snabbt arbetat fram presentationer av kvalificerade kandidater.

Paola Klevstig, Tyresö kommun

Vår arbetsprocess

En övergripande behovsanalys görs redan vid den första kontakten. Tack vare lång erfarenhet och erfarna chefsrekryterare kan vi snabbt skapa förståelse för hur behovsbilden ser ut och ge råd vid frågor eller funderingar.

Utifrån behovsanalysen skapar vi, gärna gemensamt med kunden i realtid, en kravprofil som definierar krav på kompetens och erfarenhet. Kravprofilen ligger sedan till grund för den fortsatta processen genom dialog med kandidater, kandidatpresentationer, referenstagning och uppföljning under interimsuppdraget.

I interimsrekrytering måste det gå fort. Hemligheten är att ha ett stort kandidatnätverk med aktuell information kring kandidaternas kompetens och tillgänglighet. Det har vi på Brightmill. För att hitta de bästa kandidaterna utgår vi alltid från vårt eget nätverk med noga utvalda kandidater över hela Sverige. Vi arbetar snabbt och effektivt tack vare vårt egenutvecklade systemstöd som gör oss pricksäkra och tidseffektiva.

För att urvalsprocessen ska genomföras på ett så effektivt sätt som möjligt använder vi vårt digitala profilverktyg när vi jämför kandidaternas kompetenser mot kravprofilen. Det gör att vi kan säkerställa objektivitet i urvalet och att kandidaterna som kontaktas har en relevant profil.

På Brightmill arbetar vi uteslutande med kompetensbaserad rekrytering. Ansvarig chefsrekryterare intervjuar kandidaterna och gör en överskådlig kandidatprofil som komplement till kandidatens CV. Brightmill presenterar de mest intressanta kandidaterna för kunden.

Kunden intervjuar utvalda kandidater och väljer sin slutkandidat.

Bakgrundskontroll görs på samtliga kandidater som vi presenterar. Referenstagning görs av Brightmill på slutkandidaten. Även den utgår från kravprofilen och kompletteras med en rad generiska frågor som sammanställs skriftligen i ett lättöverskådligt format.

Avtalstecknande sker digitalt med kund och sedan med konsult. Brightmill bistår även med hjälp vid uppstart och onboarding.

Ökat värde med rätt interimschef

Historiskt har man tagit in en managementkonsult när man har haft behov av att utveckla sin verksamhet. Till en hög kostnad har man fått in specialistkompetens inom ett visst område och därmed kunnat lyfta sin verksamhet. Även en interimslösning kan vara ett snabbt och effektivt sätt att kunna höja kompetensnivån i en organisation.

Genom att ta in en kvalificerad interimskonsult kan man, snabbt, få in en erfaren interim chef eller specialist som kan ta sig an ett linjeuppdrag men även arbeta med avgränsade projekt. Med senioritet, kompetens och branschvana, har en interimskonsult ofta god förståelse för vilka utmaningar som finns i en viss typ av organisation. Det, i kombination med erfarenhet av hur dom bäst kan hanteras, gör att en interimskonsult kan bidra med både kunskapsutveckling och värdeskapande.

Gör en förfrågan

Behöver du hjälp att snabbt hitta rätt interimskonsult? Vi är specialister på interim management och har över tio år i branschen.

Ring oss på 010-10 10 150 eller gör en förfrågan här så kontaktar vi dig inom 2 timmar (under kontorstid). Alla uppgifter du lämnar till oss behandlas konfidentiellt.

Inquiry - SE

Vanliga frågor och svar om

Interim CIO / IT‑chef

Efter 10 år med fokus på interim management har vi arbetat med de flesta branscher.

Vi är upphandlad ramavtalsleverantör hos en rad offentliga verksamheter såsom myndigheter, regioner kommuner och kommunala bolag men deltar även i offentliga upphandlingar och direktupphandlingar. Offentlig sektor är ett av våra fokusområden.

Ersättningen bestäms utifrån varje enskilt uppdrag i dialog med kund och konsult.

Nej. Tack vare vårt stora kandidatnätverk har vi möjlighet att konkurrensutsätta varje uppdragsförfrågan.

Det viktigaste är att välja ett kvalitetssäkrat rekryteringsföretag som är specialiserat på interim. På Brightmill har vi en etablerad process gällande framtagande av kravprofil och rutiner för hela rekryteringsprocessen. Det garanterar en snabb och träffsäker leverans.

Andra tjänster inom IT & Teknik