Hem

>

Tjänster

>

Interim IT‑utvecklingschef

Trustpilot TrustScore

Trustpilot

Betyg 

4,8

 av 5  |  

259

 omdömen

Interim IT‑utvecklingschef

Vi matchar rätt person till uppdraget

Stort konsultnätverk över hela Sverige

Årets interimsföretag 2023/2024

Alltid snabba processer och hög kvalitet

Gör en förfrågan

Vi kontaktar dig inom 2 timmar (kontorstid)

Behov av en interim IT‑utvecklingschef?

Kravställningen är hög när vi tillsätter en interim IT-utvecklingschef. Rollen kräver att man är en skicklig ledare och har erfarenhet av att driva digitalisering och utmanande förändringsprojekt. Förutom att leda utvecklingsarbetet på en övergripande nivå, behöver en interim IT–utvecklingschef ha spetskompetens. Det har visat sig viktigt för att snabbt få förståelse för uppdragets utmaningar men också för att få förtroende i utvecklingsteamen som inhyrd chef. Vi på Brightmill har tillsatt en rad IT-utvecklingschefer i olika branscher och vet vad som krävs för att interimskonsulten ska fungera optimalt i sitt uppdrag.

Vi jobbar med såväl stora som små kunder. I de flesta branscher.

Svea Solar
Unilabs
Swedish Match
Maquet - Getinge Group
Axfood
Systemair

Brightmill – en partner att luta sig mot

Brightmills bredd är en av våra främsta styrkor. Efter många år i branschen har vi skapat effektiva arbetssätt och rutiner för att snabbt möta våra kunder där de befinner sig. Vi vill att ni som kund ska kunna lita på att Brightmill förser er med de interimskonsulter ni behöver, oavsett roll.

Våra medarbetare har lång erfarenhet av kompetensbaserad rekrytering inom interim management. Därför kan dom guida er – först genom rekryteringsprocessen och därefter under interimsuppdraget. Hos oss har ni en kontaktperson genom hela resan. På så sätt kan vi säkerställa kvalitet i alla led. Det skapar trygghet och säkerställer leverans. Det är viktigt för oss på Brightmill.

Så hittar vi er IT‑utvecklingschef

På Brightmill har vi en beprövad process med ett antal väldefinierade arbetsmoment för att säkerställa kvalitet i alla led. Vi har även ett gediget systemstöd som är designat för att underlätta för chefsrekryterarna i processen. För att kunna hitta rätt kandidat behöver vi skapa samsyn med kunden kring krav och behov. Det gör vi genom att tillsammans ta fram en kravprofil. När kravprofilen är godkänd påbörjar vi vårt searcharbete.

En rekryteringsprocess i Brightmills regi innefattar alla obligatoriska moment men görs på bråkdelen av den tid det tar att genomföra en permanent rekryteringsprocess. Vi brukar säga att vi kan ha en konsult på plats hos kund redan inom två veckor från det att vi fick uppdragsförfrågan. Brightmills rekryteringsarbete präglas av professionalism, tempo och effektivitet. Det är därför vi kan vara så snabba i vår leverans av rätt kandidat.

Varför Brightmill?

Traditionella rekryterare

Rekrytering inhouse

Konkurrenter

Brightmill

Specialister på interim

Sällan

Aldrig

Alltid

Alltid

Konsultnätverk

Aldrig

Aldrig

Ofta

Alltid

Maxat digitaliserade

Ibland

Sällan

Ibland

Alltid

Snabba processer

Sällan

Sällan

Alltid

Alltid

Professionella

Ofta

Ofta

Ofta

Alltid

Affärsorienterade rekryterare

Ibland

Ibland

Ibland

Alltid

Transparenta kundomdömen

Ibland

Sällan

Ibland

Alltid

Varför Brightmill?

Traditionella rekryterare

Rekrytering inhouse

Specialister på interim

Sällan

Aldrig

Konsultnätverk

Aldrig

Aldrig

Maxat digitaliserade

Ibland

Aldrig

Snabba processer

Sällan

Sällan

Profesionella

Ofta

Ofta

Affärsrådgivande rekryterare

Ibland

Sällan

Transparenta kundomdömen

Ibland

Sällan

Konkurrenter

Brightmill

Specialister på interim

Alltid

Alltid

Konsultnätverk

Ofta

Alltid

Maxat digitaliserade

Ibland

Alltid

Snabba processer

Alltid

Alltid

Profesionella

Ofta

Alltid

Affärsrådgivande rekryterare

Ibland

Alltid

Transparenta kundomdömen

Ibland

Alltid

Fokus på kundvärde

Brightmill utgår från era behov. Vi arbetar aktivt för att ni  som kund ska känna er involverade under hela processen – från det första samtalet tills dess att konsulten avslutar sitt uppdrag hos er och alla steg däremellan. När ni anlitar Brightmill kan ni förvänta er ett samarbete som präglas av affärsmässighet, lyhördhet och kommunikation.

Med över tio års erfarenhet av arbete med interim management har vi god kännedom om interimsmarknaden. Vi vet att våra metoder är effektiva. Därför vågar vi lova att ni får det resultat som ni önskar.

Trustpilot TrustScore

Trustpilot

Betyg 

4,8

 av 5  |  

259

 omdömen

Omdömen om Brightmill

Trustpilot 5-star-rating

Verifierat

Brightmill har och är en utmärkt samarbetspartner i relation till att ta in kompetenta konsulter.

Annette Guthner, LensWay

Verifierat

Jättenöjd med hur pragmatiskt vi kom igång med att söka ny interimchef till oss. Tack till lyhörd rekryteringskonsult som snabbt såg vårt behov och ställde krispiga frågor som tog oss framåt.Bra kandidater som gjorde att vi snabbt kunde ha en lösning på plats.

Jane Linebro, Ledarna

Vår arbetsprocess

En övergripande behovsanalys görs redan vid den första kontakten. Tack vare lång erfarenhet och erfarna chefsrekryterare kan vi snabbt skapa förståelse för hur behovsbilden ser ut och ge råd vid frågor eller funderingar.

Utifrån behovsanalysen skapar vi, gärna gemensamt med kunden i realtid, en kravprofil som definierar krav på kompetens och erfarenhet. Kravprofilen ligger sedan till grund för den fortsatta processen genom dialog med kandidater, kandidatpresentationer, referenstagning och uppföljning under interimsuppdraget.

I interimsrekrytering måste det gå fort. Hemligheten är att ha ett stort kandidatnätverk med aktuell information kring kandidaternas kompetens och tillgänglighet. Det har vi på Brightmill. För att hitta de bästa kandidaterna utgår vi alltid från vårt eget nätverk med noga utvalda kandidater över hela Sverige. Vi arbetar snabbt och effektivt tack vare vårt egenutvecklade systemstöd som gör oss pricksäkra och tidseffektiva.

För att urvalsprocessen ska genomföras på ett så effektivt sätt som möjligt använder vi vårt digitala profilverktyg när vi jämför kandidaternas kompetenser mot kravprofilen. Det gör att vi kan säkerställa objektivitet i urvalet och att kandidaterna som kontaktas har en relevant profil.

På Brightmill arbetar vi uteslutande med kompetensbaserad rekrytering. Ansvarig chefsrekryterare intervjuar kandidaterna och gör en överskådlig kandidatprofil som komplement till kandidatens CV. Brightmill presenterar de mest intressanta kandidaterna för kunden.

Kunden intervjuar utvalda kandidater och väljer sin slutkandidat.

Bakgrundskontroll görs på samtliga kandidater som vi presenterar. Referenstagning görs av Brightmill på slutkandidaten. Även den utgår från kravprofilen och kompletteras med en rad generiska frågor som sammanställs skriftligen i ett lättöverskådligt format.

Avtalstecknande sker digitalt med kund och sedan med konsult. Brightmill bistår även med hjälp vid uppstart och onboarding.

Interimschefer skapar värde

Vi har många kunder som noterat hur kunskapsnivån i en grupp lyfts som ett resultat av att man anlitat en interimschef. Ofta nämns de positiva effekter som det har haft på både medarbetare och resultat. Eftersom våra konsulter ofta har både bransch- och rollvana så går de in i ett uppdrag med stor förståelse för vilka utmaningar de kan komma att möta.

Tidigare erfarenheter gör att våra konsulter ofta kan komma med konkreta förslag på hur era utmaningar bäst kan hanteras. En erfaren interimskonsult kan därför hjälpa till att kasta nytt ljus över en situation och samtidigt snabbt sätta sig in i arbetet och börja leverera resultat. Vi vet att interimschefer skapar värde. Det ser vi exempel på dagligen.

Gör en förfrågan

Behöver du hjälp att snabbt hitta rätt interimskonsult? Vi är specialister på interim management och har över tio år i branschen.

Ring oss på 010-10 10 150 eller gör en förfrågan här så kontaktar vi dig inom 2 timmar (under kontorstid). Alla uppgifter du lämnar till oss behandlas konfidentiellt.

Inquiry - SE

Vanliga frågor och svar om

Interim IT‑utvecklingschef

Vi har kunder över hela Sverige. Därför har vi också kandidater över hela Sverige. Vår största marknad är Stockholm, följt av Skåne och Västra Götaland.

Vi lämnar gärna en offert med ett indikativt prisspann för den aktuella interimsrollen. När vi presenterar kandidater för ett specifikt uppdrag gör vi det med tim- eller dagspris. Vi tar inget rekryteringsarvode.

Ja, alla våra chefsrekryterare arbetar med kompetensbaserad rekrytering. Vi har en rad digitala verktyg som stödjer det kompetensbaserade arbetssättet i rekryteringsprocessen.

Vi brukar kunna presentera kvalificerade kandidater redan inom ett par dagar från det att vi får en förfrågan. Ofta kan en interimskonsult vara på plats hos kund redan inom två veckor. Tidsplanen utarbetas efter behoven i varje enskilt uppdrag.

Om man tar över en konsult i tillsvidareanställning betalar man som kund ett rekryteringsarvode. Det utgår från uppdragets längd och konsultens lön som anställd.

Andra tjänster inom IT & Teknik