Interim CTO

Söker du en interim CTO? Vi har närmre 10 års erfarenhet av att tillsätta interimschefer inom IT och teknik.

Gör en förfrågan

Hur ser marknaden ut för interima CTO:er?

 
Infografik interim CTO

Vi har koll på vårt nätverk med CTO:er runt om i Sverige, och vet till och med när de är tillgängliga för nya uppdrag. Kontakta oss så hjälper vi er att hitta exakt den profil ni söker!

Gör en förfrågan

Jessica Frösell - Chefsrekryterare

Jessica Frösell

Chefsrekryterare | 076-875 67 55

Jessica har 20 års ledarerfarenhet från bl a IT- & konsultbranschen och har drivit eget företag med inriktning på HR och rekrytering.

Håkan - Interim CTO

“Att vara interim CTO är som att plugga – man blir aldrig fullärd”

De allra flesta skulle nog påstå att en av de viktigaste egenskaperna hos en CTO är förmågan att hålla sig ajour med den teknologiska utvecklingen. Med tanke på alla nya tekniska innovationer är det emellertid lättare sagt än gjort. “Man måste hitta fokusområden, avgränsa sig och inse att man inte kan bli bäst på allt”. Det menar Håkan, interim CTO med mångårig erfarenhet från globala storbolag som EQT och Nasdaq.

Som nyexaminerad ingenjör från KTH är ofta valmöjligheterna många. För Håkan var det dock aldrig något snack om att han ville jobba med ledarskap. Med roller som bland annat kundansvarig, produktägare och utvecklingschef i bagaget bestämde han sig 2016 för att bli konsult. Det har bland annat inneburit möjligheten att utveckla sitt förhållningssätt till agila arbetsmetoder och ledarskapsutveckling, något han understryker är några av nycklarna för att lyckas som interim:

– Som interim CTO anser jag att man måste ha insikter i agila arbetsmetoder eftersom man både måste vara snabbfotad samt beredd på förändring. Agila förhållningssätt servar också organisationerna på ett bättre sätt. Det krävs dock mycket kunskap och erfarenhet för att förstå vad ett “agilt sätt” egentligen är, säger Håkan som menar att många slänger sig med begreppet utan att egentligen veta hur det ska tillämpas eller hur omfattande det kan vara att implementera det i en organisation.

Som interim CTO handlar en stor del av Håkans arbetsroll att man tar sitt ingenjörskunnande och omsätter det i affärsmöjligheter. För att så lite friktion som möjligt ska uppstå i den ekvationen framhåller han en annan färdighet som ytterst avgörande:

People skills!

– Man behöver skapa en gemensam förståelse för vad man bygger tillsammans inom organisationen, men det går inte om man inte förstår hur organisationen är uppbyggd och då är såklart kommunikationen med medarbetarna och de andra avdelningarna A och O. Det kommer alltid att finnas en önskan hos vissa att prestera mer än man kanske orkar, det är därför viktigt att man kan ta människor och framförallt att man vågar ta ledningen. Man måste vara anpassningsbar, lyhörd och väldigt flexibel.

Samtidigt som det är viktigt att kunna hantera olika typer av människor menar Håkan att man måste våga ta lärdom av andra, något som han har upplevt är eftersatt hos många organisationer:

– Att dra nytta från medarbetare är såklart jätteviktigt. En del av jobbet som interim handlar om att få medarbetare att förstå att man inte alltid är smartast i rummet. Man måste hitta den enskilda individens drivkraft och således bygger man också upp en förståelse för hur organisationen fungerar på ett övergripande plan. Jag ställer mig ofta frågan “vad är jag som CTO bra på och när kan jag lära mig av andra. Att vara interim CTO är lite som att plugga, man blir aldrig fullärd”.