Hem

>

Tjänster

>

Interim kundtjänstchef

Trustpilot TrustScore

Trustpilot

Betyg

 

4,8

 

av 5

  |  

268

 

omdömen

Interim kundtjänstchef

Träffsäker rekrytering för varje behov

Stort kandidatnätverk över hela Sverige

Årets interimsföretag 2023/2024

Snabba processer och hög kvalitet

Gör en förfrågan

Vi kontaktar dig inom 2 timmar (kontorstid)

Behov av en interim kundservicechef?

När våra kunder hyr in en interim kundtjänstchef är det ofta kombinerat med ett större förändringsarbete. Med en interimslösning får man in en erfaren kundservicechef som, tack vare sin omfattande erfarenhet av liknande uppdrag, kan coacha och utveckla medarbetarna och samtidigt driva utvecklingen av arbetsprocesser. På Brightmill har vi tillsatt många hundra interimschefer genom åren. I vårt nätverk finns det kandidater med gedigen erfarenhet av försäljnings- och kundtjänstledning som kan ta tillvara kundtjänstavdelningens nära kontakt med kunderna för att påverka förändring och utveckling som berör hela företaget! Hör gärna av er, så berättar vi mer.

Vi jobbar med såväl stora som små kunder. I de flesta branscher.

Carlsberg
Frauenthal Gnotec
Swedavia
Svea Solar
Maquet - Getinge Group
Region Skåne

Ett kandidatnätverk att vara stolt över

Interimsmarknadens kandidater är noggranna när de väljer vilka interimsbyråer de vill samarbeta med. Vårt knep för att attrahera marknadens bästa kandidater är att erbjuda de mest spännande och utvecklande uppdragen. Vi vet att det arbetssättet fungerar.

Kandidaterna i vårt nätverk är noggrant utvalda för att de matchar den typen av uppdrag som vi förmedlar. Med vårt nätverk och med Brightmills väletablerade arbetsprocesser, har vi skapat unika förutsättningar för att kunna förse våra kunder med rätt konsulter. Givetvis finns Brightmills kandidater över hela Sverige. Det gör våra kunder också.

Specialister på interimsrekrytering

För att kunna hitta rätt kandidat behöver vi se till att skapa en samsyn med kunden kring krav och behov. Det gör vi genom att tillsammans ta fram en kravprofil. Vi har ett digitalt profilverktyg som hjälper oss att enkelt definiera och vikta olika kompetenser och andra krav. När kravprofilen är satt, börjar vi leta efter rätt kandidater. Vi arbetar aktivt uppsökande och annonserar aldrig. Det hinner vi inte.

Vår rekryteringsprocess innehåller alla obligatoriska moment som vid en permanent rekrytering men genomförs avsevärt snabbare. Vi brukar säga att vi kan ha en konsult på plats hos kund redan inom två veckor från det att vi fick uppdragsförfrågan. Vårt kandidatnätverk i kombination med våra välbeprövade arbetsmetoder, framtagna specifikt för interimsrekrytering, gör att vi hittar just den konsulten ni söker. Fråga oss gärna om råd!

Varför Brightmill?

Traditionella rekryterare

Rekrytering inhouse

Konkurrenter

Brightmill

Specialister på interim

Sällan

Aldrig

Alltid

Alltid

Konsultnätverk

Aldrig

Aldrig

Ofta

Alltid

Maxat digitaliserade

Ibland

Sällan

Ibland

Alltid

Snabba processer

Sällan

Sällan

Alltid

Alltid

Professionella

Ofta

Ofta

Ofta

Alltid

Affärsorienterade rekryterare

Ibland

Ibland

Ibland

Alltid

Transparenta kundomdömen

Ibland

Sällan

Ibland

Alltid

Varför Brightmill?

Traditionella rekryterare

Rekrytering inhouse

Specialister på interim

Sällan

Aldrig

Konsultnätverk

Aldrig

Aldrig

Maxat digitaliserade

Ibland

Aldrig

Snabba processer

Sällan

Sällan

Profesionella

Ofta

Ofta

Affärsrådgivande rekryterare

Ibland

Sällan

Transparenta kundomdömen

Ibland

Sällan

Konkurrenter

Brightmill

Specialister på interim

Alltid

Alltid

Konsultnätverk

Ofta

Alltid

Maxat digitaliserade

Ibland

Alltid

Snabba processer

Alltid

Alltid

Profesionella

Ofta

Alltid

Affärsrådgivande rekryterare

Ibland

Alltid

Transparenta kundomdömen

Ibland

Alltid

En partner att luta sig mot

Vi vill att våra kunder ska känna sig trygga med att vi håller vad vi lovar. Efter över ett decennium med fullt fokus på interimstillsättningar, har vi på Brightmill skapat effektiva arbetssätt och välfungerande rutiner för att möta våra kunders behov.

Våra chefsrekryterare har alla mångårig erfarenhet av kompetensbaserad rekrytering inom interim management och kan därför guida er med van hand genom såväl rekryteringsprocessen som interimsuppdraget. Vi finns med hela vägen, från start till mål, och vi kommer gärna med goda råd under resans gång. För oss på Brightmill är kvalitet en ledstjärna.

Trustpilot TrustScore

Trustpilot

Betyg

 

4,8

 

av 5

  |  

268

 

omdömen

Omdömen om Brightmill

Trustpilot 5-star-rating

Verifierat

Brightmill har och är en utmärkt samarbetspartner i relation till att ta in kompetenta konsulter.

Annette Guthner, LensWay

Verifierat

Otroligt bra bemötande, förståelse för organisaitonen och samarbetsvilja (utöver bra leverans).Sanna hos er är en stjärna! :)

Jennifer Rundberg, Samsung

Vår arbetsprocess

En övergripande behovsanalys görs redan vid den första kontakten. Tack vare lång erfarenhet och erfarna chefsrekryterare kan vi snabbt skapa förståelse för hur behovsbilden ser ut och ge råd vid frågor eller funderingar.

Utifrån behovsanalysen skapar vi, gärna gemensamt med kunden i realtid, en kravprofil som definierar krav på kompetens och erfarenhet. Kravprofilen ligger sedan till grund för den fortsatta processen genom dialog med kandidater, kandidatpresentationer, referenstagning och uppföljning under interimsuppdraget.

I interimsrekrytering måste det gå fort. Hemligheten är att ha ett stort kandidatnätverk med aktuell information kring kandidaternas kompetens och tillgänglighet. Det har vi på Brightmill. För att hitta de bästa kandidaterna utgår vi alltid från vårt eget nätverk med noga utvalda kandidater över hela Sverige. Vi arbetar snabbt och effektivt tack vare vårt egenutvecklade systemstöd som gör oss pricksäkra och tidseffektiva.

För att urvalsprocessen ska genomföras på ett så effektivt sätt som möjligt använder vi vårt digitala profilverktyg när vi jämför kandidaternas kompetenser mot kravprofilen. Det gör att vi kan säkerställa objektivitet i urvalet och att kandidaterna som kontaktas har en relevant profil.

På Brightmill arbetar vi uteslutande med kompetensbaserad rekrytering. Ansvarig chefsrekryterare intervjuar kandidaterna och gör en överskådlig kandidatprofil som komplement till kandidatens CV. Brightmill presenterar de mest intressanta kandidaterna för kunden.

Kunden intervjuar utvalda kandidater och väljer sin slutkandidat.

Bakgrundskontroll görs på samtliga kandidater som vi presenterar. Referenstagning görs av Brightmill på slutkandidaten. Även den utgår från kravprofilen och kompletteras med en rad generiska frågor som sammanställs skriftligen i ett lättöverskådligt format.

Avtalstecknande sker digitalt med kund och sedan med konsult. Brightmill bistår även med hjälp vid uppstart och onboarding.

Accelererad utveckling med interim

Våra interimskonsulter har verifierad lång linjeerfarenhet och ofta gedigen branschvana. Därför har dom också god förståelse för vilka utmaningar som finns i olika typer av organisationer och uppdrag. Många av våra kunder vittnar om att kunskapsnivån i gruppen lyfts när man tar in en tillfällig interimsresurs. Konsulternas erfarenhet gör att de snabbt kan sätta sig in i uppdraget och börja leverera resultat. På så sätt kan en interimskonsult bidra med både kunskapsutveckling och värdeskapande i organisationen.

Vanligtvis tillsätter vi linjebefattningar, men att ta in en erfaren interimskonsult för ett specifikt uppdrag har, för många av våra kunder, visat sig vara ett framgångsrikt sätt för att effektivt och träffsäkert accelerera utveckling.

Gör en förfrågan

Behöver du hjälp att snabbt hitta rätt interimskonsult? Vi är specialister på interim management och har över tio år i branschen.

Ring oss på 010-10 10 150 eller gör en förfrågan här så kontaktar vi dig inom 2 timmar (under kontorstid). Alla uppgifter du lämnar till oss behandlas konfidentiellt.

Inquiry - SE

Vanliga frågor och svar om

Interim kundtjänstchef

Vi försöker alltid konkurrensutsätta våra kandidater för att ge våra kunder kostnadseffektiva lösningar. På Brightmill har vi inga fasta priser, utan vi sätter pris i samråd med kandidaten utifrån kund och uppdragets karaktär.

Vi kan lämna en offert med ett indikativt prisspann för den aktuella interimsrollen innan vi påbörjar rekryteringsuppdraget. Vi tar inte ut något rekryteringsarvode. Vi presenterar alltid våra kandidater med tim- eller dagspris.

Om kunden vill skriva ett sekretessavtal redan vid uppdragsförfrågan (eller i ett senare skede av processen) så har vi rutiner för det. Vi annonserar aldrig våra uppdrag. Vi arbetar bara med search.

Eftersom vi är specialiserade på interim management! Förutom ett etablerat nätverk av kandidater och kännedom om deras tillgänglighet för nya uppdrag, har vi etablerades arbetsprocesser för att kunna hålla tempo och kvalitet i alla våra rekryteringsprocesser.

Ja, vi arbetar uteslutande kompetensbaserat. Vi har även digitala verktyg till stöd för det kompetensbaserade arbetssättet i rekryteringsprocessen.

Andra tjänster inom Marknad