Hem

>

Tjänster

>

Interim HR-konsult

Trustpilot TrustScore

Trustpilot

Betyg 

4,8

 av 5  |  

259

 omdömen

Interim HR-konsult

Vi matchar rätt person till uppdraget

Stort nätverk av HR-konsulter över hela Sverige

Årets interimsföretag 2023/2024

Alltid snabba processer och hög kvalitet

Gör en förfrågan

Vi kontaktar dig inom 2 timmar (kontorstid)

På jakt efter en HR‑konsult?

Som specialister på interim management och med HR som ett av våra fokusområden, är vi stolta över vårt stora nätverk av kvalificerade interimskonsulter. Våra HR-konsulter anlitas främst för interimsuppdrag i linjeroller som HR-chef, HR Business Partner och HR-specialist, men vi har även hjälpt många kunder med andra specialistkompetenser inom till exempel Comp & Ben och lön. Våra kunder finns både inom näringslivet och offentlig sektor. Gemensamt för våra konsulter är lång erfarenhet inom sitt specialistområde, förståelse för vikten av affärsdrivet HR-arbete och förmågan att snabbt skapa resultat. Brightmill hjälper er att hitta erfarna konsulter som med kort varsel kan påbörja ett uppdrag och börja skapa värde.

Vi jobbar med såväl stora som små kunder. I de flesta branscher.

Samsung Electronics
Axfood
Stena Recycling
Nordic Sugar
Intrum
Carlsberg

Kvalitet i alla led

På Brightmill har vi arbetat i över tio år med att tillsätta interimschefer och seniora specialister till våra kunder. Det gör att vi har lång och bred erfarenhet som vi gärna delar med oss av. En tät dialog med våra kunder skapar förutsättningar för en stabil leverans.

Vi har en strukturerad arbetsprocess för att säkerställa kvalitet i alla led. Utöver det, har vi arbetat fram ett systemstöd som är utvecklat specifikt för att stödja för våra chefsrekryterares arbete. För att kunna hitta rätt kandidat, ser vi till att skapa en samsyn med kunden kring krav och behov. Det gör vi genom att ta fram en kravprofil i vårt digitala profileringsverktyg. På så sätt kan vi enkelt definiera och vikta olika kompetenser och andra krav.

Vår rekryteringsprocess innehåller alla obligatoriska moment som finns i en permanent rekryteringsprocess, men genomförs på bråkdelen av den tid som det tar att göra en. Vi brukar säga att vi kan ha en konsult på plats hos kund redan inom två veckor från det att vi fick uppdragsförfrågan. Men det kan också gå betydligt snabbare.

En partner att luta sig mot

Vår bredd är en av våra främsta styrkor! Detta i kombination med vår långa erfarenhet gör att vi vet att vi kan hålla vad vi lovar. Vi vill att ni som kund ska kunna lita på att Brightmill levererar. Att ni har funnit en leveransstark och pålitlig leverantör av interimstjänster, oavsett roll. Efter många år i branschen har vi på Brightmill skapat effektiva arbetssätt och välfungerande rutiner för att möta våra kunders olika önskemål.

Våra erfarna chefsrekryterare har lång vana av att arbeta kompetensbaserad och lotsar er genom såväl rekryteringsprocessen som genom interimsuppdraget. På Brightmill är det samma kontaktperson som finns med hela vägen, från start till mål. På så sätt säkerställer vi kontinuitet och kvalitet i processens alla delmoment. Det borgar för en stabil leverans varje gång.

Varför Brightmill?

Traditionella rekryterare

Rekrytering inhouse

Konkurrenter

Brightmill

Specialister på interim

Sällan

Aldrig

Alltid

Alltid

Konsultnätverk

Aldrig

Aldrig

Ofta

Alltid

Maxat digitaliserade

Ibland

Sällan

Ibland

Alltid

Snabba processer

Sällan

Sällan

Alltid

Alltid

Professionella

Ofta

Ofta

Ofta

Alltid

Affärsorienterade rekryterare

Ibland

Ibland

Ibland

Alltid

Transparenta kundomdömen

Ibland

Sällan

Ibland

Alltid

Varför Brightmill?

Traditionella rekryterare

Rekrytering inhouse

Specialister på interim

Sällan

Aldrig

Konsultnätverk

Aldrig

Aldrig

Maxat digitaliserade

Ibland

Aldrig

Snabba processer

Sällan

Sällan

Profesionella

Ofta

Ofta

Affärsrådgivande rekryterare

Ibland

Sällan

Transparenta kundomdömen

Ibland

Sällan

Konkurrenter

Brightmill

Specialister på interim

Alltid

Alltid

Konsultnätverk

Ofta

Alltid

Maxat digitaliserade

Ibland

Alltid

Snabba processer

Alltid

Alltid

Profesionella

Ofta

Alltid

Affärsrådgivande rekryterare

Ibland

Alltid

Transparenta kundomdömen

Ibland

Alltid

Brightmills kundlöfte

På Brightmill är vi specialiserade på interim och har över tio års erfarenhet av interim management. Vår ambition är att effektivt och med hög kvalitet i varje arbetsmoment kunna hjälpa er att snabbt och träffsäkert hitta rätt profil som möter era behov. När du anlitar Brightmill kan du förvänta dig en senior motpart med väletablerade arbetsprocesser och rutiner för kommunikation och uppföljning.

Våra arbetssätt är moderna och effektiva och vårt gedigna kvalitetsarbete gör att vi vet vad våra kunder behöver och vill ha. Som en av Sveriges ledande interimsbyråer är vår målsättning addera värde hos våra kunder genom att förse dom med rätt kompetens!

Trustpilot TrustScore

Trustpilot

Betyg 

4,8

 av 5  |  

259

 omdömen

Omdömen om Brightmill

Trustpilot 5-star-rating

Verifierat

Brightmill HR-konsult Caroline gör ett helt fantastiskt jobb. Hon har en förmåga att tolka och bedöma varje enskild situation med bibehållet lugn och agera professionellt därefter. Alla arbeten är väl analyserade och genomförda, kort och koncist, Caroline är en stjärna!

Marie Ankerblad, Recipharm Uppsala

Verifierat

Service minded och snabba. Dom satte sig in i vår problematik och lyckades göra en bra matchning båda gångerna vi använt dom.

Enock Johansson, AJ Produkter

Vår arbetsprocess

En övergripande behovsanalys görs redan vid den första kontakten. Tack vare lång erfarenhet och erfarna chefsrekryterare kan vi snabbt skapa förståelse för hur behovsbilden ser ut och ge råd vid frågor eller funderingar.

Utifrån behovsanalysen skapar vi, gärna gemensamt med kunden i realtid, en kravprofil som definierar krav på kompetens och erfarenhet. Kravprofilen ligger sedan till grund för den fortsatta processen genom dialog med kandidater, kandidatpresentationer, referenstagning och uppföljning under interimsuppdraget.

I interimsrekrytering måste det gå fort. Hemligheten är att ha ett stort kandidatnätverk med aktuell information kring kandidaternas kompetens och tillgänglighet. Det har vi på Brightmill. För att hitta de bästa kandidaterna utgår vi alltid från vårt eget nätverk med noga utvalda kandidater över hela Sverige. Vi arbetar snabbt och effektivt tack vare vårt egenutvecklade systemstöd som gör oss pricksäkra och tidseffektiva.

För att urvalsprocessen ska genomföras på ett så effektivt sätt som möjligt använder vi vårt digitala profilverktyg när vi jämför kandidaternas kompetenser mot kravprofilen. Det gör att vi kan säkerställa objektivitet i urvalet och att kandidaterna som kontaktas har en relevant profil.

På Brightmill arbetar vi uteslutande med kompetensbaserad rekrytering. Ansvarig chefsrekryterare intervjuar kandidaterna och gör en överskådlig kandidatprofil som komplement till kandidatens CV. Brightmill presenterar de mest intressanta kandidaterna för kunden.

Kunden intervjuar utvalda kandidater och väljer sin slutkandidat.

Bakgrundskontroll görs på samtliga kandidater som vi presenterar. Referenstagning görs av Brightmill på slutkandidaten. Även den utgår från kravprofilen och kompletteras med en rad generiska frågor som sammanställs skriftligen i ett lättöverskådligt format.

Avtalstecknande sker digitalt med kund och sedan med konsult. Brightmill bistår även med hjälp vid uppstart och onboarding.

Höj kunskapsnivån med interim

Ett sätt att lyfta kunskapsnivån i ett team är att ta in en tillfällig lösning i form av en konsult. Alla våra interimskonsulter har verifierad lång chefs- eller specialisterfarenhet och ofta gedigen branschvana. De har ofta god förståelse för vilka utmaningar som kan finnas i en viss typ av verksamhet och kan därför komma med konkreta förslag på hur olika utmaningar bäst ska hanteras.

En vanlig återkoppling från våra kunder när vi följer upp våra uppdrag är höjd kunskapsnivå i gruppen. Det gäller oavsett om det är en linjeroll eller ett avgränsat projekt. Med sin erfarenhet av liknande uppdrag, kan en erfaren konsult bidra med nya perspektiv och konkreta åtgärdsplaner och snabbt få effekt av sitt arbete. På så sätt kan en interimskonsult bidra med både kunskapsutveckling och värdeskapande i organisationen.

Gör en förfrågan

Behöver du hjälp att snabbt hitta rätt interimskonsult? Vi är specialister på interim management och har över tio år i branschen.

Ring oss på 010-10 10 150 eller gör en förfrågan här så kontaktar vi dig inom 2 timmar (under kontorstid). Alla uppgifter du lämnar till oss behandlas konfidentiellt.

Inquiry - SE

Vanliga frågor och svar om

Interim HR-konsult

De flesta kandidaterna i vårt nätverk vill ha heltidsuppdrag. Det finns dock de som föredrar deltid och kombinerar flera uppdrag. Deltidsuppdrag kan innebära att urvalet av kandidater blir något mer begränsat.

Pris bestäms tillsammans med kandidaten utifrån uppdrag och kund. Vi försöker alltid konkurrensutsätta våra kandidater för att vara så kostnadseffektiva som möjligt. Avtal skrivs först med kund och därefter med kandidat. Avtalssignering görs digitalt.

Vi lämnar gärna en offert som beskriver vår arbetsprocess och ger ett indikativt prisspann för den aktuella interimsrollen innan vi påbörjar rekryteringsuppdraget Vi presenterar alltid våra kandidater med tim- eller dagspris.

Ja, alla våra chefsrekryterare arbetar med kompetensbaserad rekrytering. Vi har även digitala verktyg och en arbetsprocess som stödjer det kompetensbaserade arbetssättet i rekryteringsprocessen.

Eftersom vi är specialiserade på interim management! Förutom ett etablerat nätverk av kandidater över hela Sverige har vi utvecklat och förfinat våra arbetsprocesser för att kunna hålla tempo och kvalitet i alla våra rekryteringsprocesser.

Andra tjänster inom HR