Hem

>

Tjänster

>

Interim HR-chef

Trustpilot TrustScore

Trustpilot

Betyg 

4,8

 av 5  |  

259

 omdömen

Interim HR-chef

Träffsäker rekrytering för varje behov

Stort nätverk av HR-chefer över hela Sverige

Årets interimsföretag 2023/2024

Alltid hög kvalitet och snabba processer

Gör en förfrågan

Vi kontaktar dig inom 2 timmar (kontorstid)

Söker ni en interim HR‑chef?

Oavsett om ni söker en HR-chef eller en HR‑direktör på interimsbasis, så är vi säkra på att ni ställer höga krav på den kandidat ni vill ha. En chefsroll inom HR kräver gedigen sakkompetens inom flera fält. Dessutom efterfrågas ofta förmågan att leda utvecklingen av bolagets HR‑processer och följa upp dessa utifrån satta verksamhetsplaner och aktiviteter. Hos Brightmill hittar ni seniora interimschefer som snabbt kan komma in och göra skillnad i er organisation. Vi har konsulter från de flesta branscher med erfarenhet av att driva såväl det operativa arbetet som strategiska frågor. Vi på Brightmill har hjälpt många kunder med tillfälliga HR-chefer i olika branscher. Vi vet vad som krävs för en lyckad matchning.

Vi jobbar med såväl stora som små kunder. I de flesta branscher.

Axfood
Swep International
Nordic Sugar
Samsung Electronics
Unilabs
Coor Service Management

Konsult med rätt kompetens

Medarbetarna är varje företags viktigaste tillgång. Skälen till att man behöver ta in en interim HR-chef kan vara flera. Oavsett vilken anledning ni har att söka efter en interimslösning, så finns vi på Brightmill här med ett löfte om att hitta den ni söker. Tack vare vår strukturerade urvalsprocess är kandidaterna i vårt nätverk utvalda för att matcha de uppdrag vi förmedlar. Genom löpande dialog med våra kandidater så vet vi vem som är tillgänglig vid vilken tidpunkt.

Våra kunder finns över hela Sverige och därför gör även våra konsulter det. Vår målsättning är att ni som kund ska få det ni behöver – varje gång. Därför har vi en kvalitetssäkrad rekryteringsprocess som genomförs av seniora medarbetare från start till mål. Med ett gediget digitalt systemstöd kan vi lova att vi hittar kandidater som uppfyller era unika kompetenskrav. På så sätt blir våra konsulter inte bara en inhoppare, utan en verklig tillgång.

Brightmill möter dina förväntningar

När ni anlitar Brightmill får ni ett samarbete som präglas av högt tempo, struktur och kommunikation. Våra chefsrekryterare är seniora och har alla lång erfarenhet av kompetensbaserad rekrytering av interimsroller. Våra digitala verktyg gör att vi effektivt kan skapa samsyn kring våra kunders behov från uppdragets allra mest initiala skede. Det borgar för kvalitet!

På Brightmill arbetar vi aktivt för att ni som kund ska känna er involverade under hela processen. Tack vare ett idogt kvalitetsarbete, vet vi att våra metoder är effektiva. Därför kan vi garantera att du får det resultat du önskar.

Varför Brightmill?

Traditionella rekryterare

Rekrytering inhouse

Konkurrenter

Brightmill

Specialister på interim

Sällan

Aldrig

Alltid

Alltid

Konsultnätverk

Aldrig

Aldrig

Ofta

Alltid

Maxat digitaliserade

Ibland

Sällan

Ibland

Alltid

Snabba processer

Sällan

Sällan

Alltid

Alltid

Professionella

Ofta

Ofta

Ofta

Alltid

Affärsorienterade rekryterare

Ibland

Ibland

Ibland

Alltid

Transparenta kundomdömen

Ibland

Sällan

Ibland

Alltid

Varför Brightmill?

Traditionella rekryterare

Rekrytering inhouse

Specialister på interim

Sällan

Aldrig

Konsultnätverk

Aldrig

Aldrig

Maxat digitaliserade

Ibland

Aldrig

Snabba processer

Sällan

Sällan

Profesionella

Ofta

Ofta

Affärsrådgivande rekryterare

Ibland

Sällan

Transparenta kundomdömen

Ibland

Sällan

Konkurrenter

Brightmill

Specialister på interim

Alltid

Alltid

Konsultnätverk

Ofta

Alltid

Maxat digitaliserade

Ibland

Alltid

Snabba processer

Alltid

Alltid

Profesionella

Ofta

Alltid

Affärsrådgivande rekryterare

Ibland

Alltid

Transparenta kundomdömen

Ibland

Alltid

Vi adderar värde

Vår ambition är att addera värde hos våra kunder genom att förse er med rätt kompetens utifrån er situations unika förutsättningar. Vi är en av Sveriges ledande interimsbyråer och har över tio års erfarenhet av interim management. Våra arbetssätt är effektiva och moderna och eftersom vi följer upp alla våra uppdrag noggrant, så vet vi vad våra kunder behöver och vill ha.

Vi på Brightmill kan snabbt och effektivt hjälpa er att få rätt interimskonsult på plats för att lösa era behov. När ni anlitar Brightmill krokar ni arm med en erfaren leverantör som, med väletablerade rutiner för kommunikation och uppföljning, blir en trygg samarbetspartner i alla era interimsrekryteringar.

Trustpilot TrustScore

Trustpilot

Betyg 

4,8

 av 5  |  

259

 omdömen

Omdömen om Brightmill

Trustpilot 5-star-rating

Verifierat

Service minded och snabba. Dom satte sig in i vår problematik och lyckades göra en bra matchning båda gångerna vi använt dom.

Enock Johansson, AJ Produkter

Verifierat

Snabb och smidig process. Vi fick bra kandidater och blev nöjda med den vi valde.

Fredrik Franke, Peas Industries

Vår arbetsprocess

En övergripande behovsanalys görs redan vid den första kontakten. Tack vare lång erfarenhet och erfarna chefsrekryterare kan vi snabbt skapa förståelse för hur behovsbilden ser ut och ge råd vid frågor eller funderingar.

Utifrån behovsanalysen skapar vi, gärna gemensamt med kunden i realtid, en kravprofil som definierar krav på kompetens och erfarenhet. Kravprofilen ligger sedan till grund för den fortsatta processen genom dialog med kandidater, kandidatpresentationer, referenstagning och uppföljning under interimsuppdraget.

I interimsrekrytering måste det gå fort. Hemligheten är att ha ett stort kandidatnätverk med aktuell information kring kandidaternas kompetens och tillgänglighet. Det har vi på Brightmill. För att hitta de bästa kandidaterna utgår vi alltid från vårt eget nätverk med noga utvalda kandidater över hela Sverige. Vi arbetar snabbt och effektivt tack vare vårt egenutvecklade systemstöd som gör oss pricksäkra och tidseffektiva.

För att urvalsprocessen ska genomföras på ett så effektivt sätt som möjligt använder vi vårt digitala profilverktyg när vi jämför kandidaternas kompetenser mot kravprofilen. Det gör att vi kan säkerställa objektivitet i urvalet och att kandidaterna som kontaktas har en relevant profil.

På Brightmill arbetar vi uteslutande med kompetensbaserad rekrytering. Ansvarig chefsrekryterare intervjuar kandidaterna och gör en överskådlig kandidatprofil som komplement till kandidatens CV. Brightmill presenterar de mest intressanta kandidaterna för kunden.

Kunden intervjuar utvalda kandidater och väljer sin slutkandidat.

Bakgrundskontroll görs på samtliga kandidater som vi presenterar. Referenstagning görs av Brightmill på slutkandidaten. Även den utgår från kravprofilen och kompletteras med en rad generiska frågor som sammanställs skriftligen i ett lättöverskådligt format.

Avtalstecknande sker digitalt med kund och sedan med konsult. Brightmill bistår även med hjälp vid uppstart och onboarding.

Snabba resultat och nya insikter

Behöver ni en erfaren chef under en begränsad period? Hör av er till oss på Brightmill så ser vi till att hitta den kompetens ni söker! En vanlig missuppfattning är att interimsuppdrag alltid är av förvaltande karaktär; att man som interimschef framförallt ska upprätthålla befintliga rutiner. Så kan det vara, men att ta in en interimschef är ett effektivt sätt att skapa värde och utveckling för företaget.

Med en interimschef får man in en person men lång linjeerfarenhet av rollen och branschen. En senior spelare som kan ge nya perspektiv och samtidigt erbjuda en trygg leverans av ledarskap och resultat.

Gör en förfrågan

Behöver du hjälp att snabbt hitta rätt interimskonsult? Vi är specialister på interim management och har över tio år i branschen.

Ring oss på 010-10 10 150 eller gör en förfrågan här så kontaktar vi dig inom 2 timmar (under kontorstid). Alla uppgifter du lämnar till oss behandlas konfidentiellt.

Inquiry - SE

Vanliga frågor och svar om

Interim HR-chef

Det kan vara läge att ta in en interim HR-chef vid tillfälliga vakanser eller om ditt företag är i behov av någon som kan vässa HR-funktionen på ett strategiskt eller ett operativt plan, genomföra ett specifikt projekt eller agera förändringsledare.

På Brightmill brukar vi säga att vi kan ha rätt konsult på plats redan 10 dagar efter en första kontakt. Ofta går det fortare än så. Vi skräddarsyr våra tidplaner efter kundens behov.

Ja, alla våra chefsrekryterare arbetar med kompetensbaserad rekrytering. Vi har även en digitala verktyg och en arbetsprocess som stödjer det kompetensbaserade arbetssättet i rekryteringsprocessen.

Om det rör sig om en kortare frånvaroperiod händer ingenting. Som kund betalar ni bara för timmarna som konsulten arbetar. Om det rör sig om en längre frånvaro som gör att kandidaten inte kan fullfölja sitt uppdrag, så hittar vi en ersättare i samråd med kunden.

Idag leder ca 20% av våra uppdrag till en tillsvidareanställning. Om man tar över en konsult i tillsvidareanställning betalar man som kund ett rekryteringsarvode efter en satt modell.

Andra tjänster inom HR