Interim produktionschef

Söker du en interim produktionschef? Vi har närmre 10 års erfarenhet av att rekrytera interimschefer till olika tillverknings- och processindustrier.

Gör en förfrågan

Hur ser marknaden ut för interima produktionschefer?

 
Infografik interim produktionschef

Vi har koll på vårt nätverk med produktionschefer runt om i Sverige, och vet till och med när de är tillgängliga för nya uppdrag. Kontakta oss så hjälper vi er att hitta exakt den profil ni söker!

Gör en förfrågan

Eva Persson - Chefsrekryterare

Eva Persson

Chefsrekryterare | 070-812 91 90

Eva har mer än 20 års ledarerfarenhet inom flertalet branscher som finans, försäkring, reseindustrin och tillverkande industri och har även en bakgrund som chefsrekryterare.

Andreas - Interim produktionschef

“Som interim har man en fördel i att inte påverkas av den interna politiken på arbetsplatsen”

Med många år bakom sig i diverse linjechefsroller har Andreas samlat på sig ovärderlig erfarenhet från en rad olika branscher. Som interim produktionschef har han dessutom upptäckt flera uppsidor som organisationer borde ta med sig när de ska rekrytera.

Oavsett om en rekrytering ska göras på grund av en sjukskrivning, som en del i ett större förändringsarbete eller för att ett företag behöver ett par ögon utifrån är Andreas övertygad om att det finns flera ovärderliga anledningar till varför företag ska satsa interimt:

– Som interimschef har man ofta ett bredare perspektiv eftersom vi inte sällan har erfarenhet från flera olika branscher. Som interim produktionschef måste man snabbt sätta sig in i organisationen, alla processer samt få en överblick över företagets produkter mycket snabbt, jobbar man interimt sitter detta lite i ryggraden.

Vilka är de största skillnaderna på att vara anställd som produktionschef och att vara interim produktionschef?

– Man påverkas inte i samma utsträckning av den interna politiken som råder på företaget. Man är så att säga inte där för att stanna utan har ett tydligt mål och får således en lite mer neutral roll där man ska skapa ett visst resultat. Du “slåss” inte med andra chefer på samma sätt som när du är anställd och slipper på så vis den interna konkurrensen. En annan skillnad är att man som interim har en helt annan startsträcka och måste gilla snabba puckar. Under mitt senaste uppdrag hade jag fyra dagars överlappning och sen skulle jag stå på egna ben. Det är utmanande, men väldigt kul.

Som interim produktionschef, hur kan man snabbt få förtroende från medarbetarna?

– Nyckeln ligger i att visa att man är där för att göra medarbetarnas arbete enklare, inte tala om för dem hur de ska utföra sitt arbete. Utgångspunkten är att de kan sitt jobb, som interim ska man “ta fighten” för deras skull och stå upp för produktionen. Jag har aldrig upplevt något förtroendeproblem från mina medarbetare som interim produktionschef.

Andreas menar att det kan finnas många olika anledningar för ett företag att anlita en interim produktionschef:

– Inte minst är det en god idé om en lucka uppstår kortsiktigt, men även om man som företag behöver få in nya perspektiv, ska genomföra ett större förändringsarbete eller transformation. Man kan se på en interim lite som en managementkonsult, skillnaden är att man som interimschef agerar operativt också, inte bara strategiskt.