Hem

>

Tjänster

>

Interim CFO / ekonomichef

Trustpilot TrustScore

Trustpilot

Betyg 

4,8

 av 5  |  

259

 omdömen

Interim CFO / ekonomichef

Träffsäker matchning för varje behov

Stort nätverk av CFO:er över hela Sverige

Årets interimsföretag 2023/2024

Alltid snabba processer och hög kvalitet

Gör en förfrågan

Vi kontaktar dig inom 2 timmar (kontorstid)

Behöver ni en interim CFO?

Ett uppdrag som interim CFO kräver gedigen erfarenhet av att leda en ekonomifunktion. Ofta finns det behov av att utveckla arbetssätt och processer samt att identifiera och driva förbättringsarbeten. Som en del i den högsta operativa ledningen krävs hög strategisk förmåga. Ett moget och tryggt ledarskap kommer i många fall på köpet tack vare senioritet och lång branschvana. På Brightmill har vi över tio års erfarenhet av att tillsätta tillfälliga CFOer med olika spetskompetenser inom ett stort antal branscher över hela Sverige. Detta åt såväl börsnoterade som onoterade bolag. Med ett unikt nätverk av toppkandidater kan vi snabbt hjälpa er att hitta rätt person för utmanande nyckeluppdrag.

Vi jobbar med såväl stora som små kunder. I de flesta branscher.

Svea Solar
AJ Produkter
Vattenfall
NKT HV Cables
Intrum
Systemair

Fokus på kundens behov

I nästan alla våra tillsättningar är tid en kritisk faktor. När en kund behöver en interimschef måste det gå fort. Kraven på en CFO varierar mycket mellan olika företag och branscher. Detsamma gäller för ekonomichefer. En viktig framgångsfaktor i vårt arbete är att förstå behovsbilden på djupet. Det gör vi genom tät dialog med kunden i uppdragets mest initiala skede.

Våra chefsrekryterare har tack vare gedigen erfarenhet och många tillsatta uppdrag en god förståelse för vad som krävs i olika situationer och förmår förvandla kundernas önskemål till tydliga attraktiva kravprofiler.

Vid akut kompetensbehov

Brightmill har, under årens lopp, byggt upp ett omfattande nätverk av seniora interimschefer och specialister. Vi har mycket god täckning av marknadens interimskonsulter, både geografiskt och kompetensmässigt. Genom väletablerade digitala metoder har vi en pågeånde dialog med våra kandidater och håller oss löpande informerade om deras tillgänglighet för nya uppdrag. Det är särskilt viktigt vid interimstillsättningar eftersom behovet ofta är akut.

Vi vet att interimskandidater är selektiva när det kommer till att välja samarbetspartner. Därför är vi måna om att erbjuda de mest spännande uppdragen och på så sätt attrahera de vassaste kandidaterna. Vårt nätverk spänner över hela Sverige och våra kandidater är utvalda med omsorg utifrån sina kompetenser och erfarenheter. Med våra kandidater och väletablerade sökprocesser, har vi skapat optimala förutsättningar för att förse våra kunder med rätt konsult. Vi vet att våra kunder uppskattar att vi håller vad vi lovar.

Varför Brightmill?

Traditionella rekryterare

Rekrytering inhouse

Konkurrenter

Brightmill

Specialister på interim

Sällan

Aldrig

Alltid

Alltid

Konsultnätverk

Aldrig

Aldrig

Ofta

Alltid

Maxat digitaliserade

Ibland

Sällan

Ibland

Alltid

Snabba processer

Sällan

Sällan

Alltid

Alltid

Professionella

Ofta

Ofta

Ofta

Alltid

Affärsorienterade rekryterare

Ibland

Ibland

Ibland

Alltid

Transparenta kundomdömen

Ibland

Sällan

Ibland

Alltid

Varför Brightmill?

Traditionella rekryterare

Rekrytering inhouse

Specialister på interim

Sällan

Aldrig

Konsultnätverk

Aldrig

Aldrig

Maxat digitaliserade

Ibland

Aldrig

Snabba processer

Sällan

Sällan

Profesionella

Ofta

Ofta

Affärsrådgivande rekryterare

Ibland

Sällan

Transparenta kundomdömen

Ibland

Sällan

Konkurrenter

Brightmill

Specialister på interim

Alltid

Alltid

Konsultnätverk

Ofta

Alltid

Maxat digitaliserade

Ibland

Alltid

Snabba processer

Alltid

Alltid

Profesionella

Ofta

Alltid

Affärsrådgivande rekryterare

Ibland

Alltid

Transparenta kundomdömen

Ibland

Alltid

Vårt löfte till er som kund

På Brightmill är vi specialiserade på interim. Med över tio års erfarenhet, är vi en av Sveriges ledande interimsbyråer. Vårt fokus är att hjälpa er att snabbt och effektivt få rätt profil för att möta era behov. När ni anlitar Brightmill kan ni förvänta er en senior motpart med väletablerade arbetsprocesser och rutiner för kommunikation och uppföljning. Våra arbetssätt är moderna och effektiva och vårt gedigna kvalitetsarbete gör att vi vet vad våra kunder behöver och vill ha.

Vår målsättning är att genom rätt kompetens addera värde hos er!

Trustpilot TrustScore

Trustpilot

Betyg 

4,8

 av 5  |  

259

 omdömen

Omdömen om Brightmill

Trustpilot 5-star-rating

Verifierat

Vårt sammarbete med Brightmill har varit helt fantastikt, att jobba med människor som är bra på sitt jobb är så härligt! Rekommenderar använda dem till alla som behöver snabba och lätta rekryteringar.

Josefine Gustafson, Jefferson AB (Relatable)

Verifierat

Otroligt hjälpsamma och trevliga!

Madeleine Tybert Kothe, Rosti

Vår arbetsprocess

En övergripande behovsanalys görs redan vid den första kontakten. Tack vare lång erfarenhet och erfarna chefsrekryterare kan vi snabbt skapa förståelse för hur behovsbilden ser ut och ge råd vid frågor eller funderingar.

Utifrån behovsanalysen skapar vi, gärna gemensamt med kunden i realtid, en kravprofil som definierar krav på kompetens och erfarenhet. Kravprofilen ligger sedan till grund för den fortsatta processen genom dialog med kandidater, kandidatpresentationer, referenstagning och uppföljning under interimsuppdraget.

I interimsrekrytering måste det gå fort. Hemligheten är att ha ett stort kandidatnätverk med aktuell information kring kandidaternas kompetens och tillgänglighet. Det har vi på Brightmill. För att hitta de bästa kandidaterna utgår vi alltid från vårt eget nätverk med noga utvalda kandidater över hela Sverige. Vi arbetar snabbt och effektivt tack vare vårt egenutvecklade systemstöd som gör oss pricksäkra och tidseffektiva.

För att urvalsprocessen ska genomföras på ett så effektivt sätt som möjligt använder vi vårt digitala profilverktyg när vi jämför kandidaternas kompetenser mot kravprofilen. Det gör att vi kan säkerställa objektivitet i urvalet och att kandidaterna som kontaktas har en relevant profil.

På Brightmill arbetar vi uteslutande med kompetensbaserad rekrytering. Ansvarig chefsrekryterare intervjuar kandidaterna och gör en överskådlig kandidatprofil som komplement till kandidatens CV. Brightmill presenterar de mest intressanta kandidaterna för kunden.

Kunden intervjuar utvalda kandidater och väljer sin slutkandidat.

Bakgrundskontroll görs på samtliga kandidater som vi presenterar. Referenstagning görs av Brightmill på slutkandidaten. Även den utgår från kravprofilen och kompletteras med en rad generiska frågor som sammanställs skriftligen i ett lättöverskådligt format.

Avtalstecknande sker digitalt med kund och sedan med konsult. Brightmill bistår även med hjälp vid uppstart och onboarding.

Värdeskapande med interim

Att anlita en interimschef är ett ypperligt sätt för att skapa värde och skynda på utveckling för företaget. Ett annat skäl att ta in en in en konsultlösning på chefsnivå är utifrånperspektivet. Med en interimschef skapar man förutsättningar för att se på organisationen med en ny blick. Det kan leda till både nya insikter och konstruktiva lösningar.

En vanlig tanke kring interimschefer är att uppdragen ofta är av förvaltande karaktär. Det stämmer till viss del. Samtidigt vittnar den stora majoriteten av våra konsulter om att deras uppdrag ofta övergår från att vara just förvaltande till att bli utvecklande. Kunderna tar tillfället i akt och nyttjar den erfarenhet och kompetens som interimschefen erbjuder.

Gör en förfrågan

Behöver du hjälp att snabbt hitta rätt interimskonsult? Vi är specialister på interim management och har över tio år i branschen.

Ring oss på 010-10 10 150 eller gör en förfrågan här så kontaktar vi dig inom 2 timmar (under kontorstid). Alla uppgifter du lämnar till oss behandlas konfidentiellt.

Inquiry - SE

Vanliga frågor och svar om

Interim CFO / ekonomichef

Vi har inga fasta arvoden utan det sätts i samråd med kandidaten utifrån uppdrag och kund. Genom att vi alltid försöker konkurrensutsätta våra kandidater kan vi skapa kostnadseffektiva lösningar för er som kund.

Den vanligast anledningen till att man tar in en interimschef är för att fylla en vakans. Det kan också handla om att man behöver stöd för ett specifikt projekt, i planerandet eller genomförandet av förändringsarbete eller systemförändringar. Ibland kan en interimschef tas in för att stötta en person som är ny i sin roll.

Brightmill arbetar rikstäckande vilket avspeglas i vårt nätverk. Stockholm är vår största marknad, tätt följt av Malmöregionen och Västra Götaland, men vi gör tillsättningar och har fina referensuppdrag över hela Sverige.

Vi kvalitetssäkrar alla våra kandidater som presenteras för kund genom kompetensbaserade intervjuer, bakgrundskontroll och referenstagning. Resultaten presenteras i ett skriftligt lätt överskådligt format.

De flesta av våra konsulter vill vara just konsulter, men ca 15% av våra uppdrag övergår idag till en tillsvidareanställning. Övertagande av en konsult i tillsvidareanställning är förenat med ett rekryteringsarvode.

Andra tjänster inom Ekonomi